RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han var ikke bare faren min

Foto: Skjermdump UFC.com
Sist oppdatert:
Lørdag fighter Jake for å hedre sin avdøde far.

Bare 18 dager før hans forrige kamp, fikk UFC-fighteren Jake Shields telefonen som skulle vise seg å forandre livet hans.

Da den tidligere tittelholderen i Strikeforce' mellomvektklasse gjorde seg klar for en treningsøkt på gymmet, ringte moren hans - budskapet var sørgelig.

- Jeg holdt på med å ta på med utstyret før treningen da mamma ringte. Hun fortalte meg at pappa hadde gått bort. Når det blir truffet av noe slikt, tar det en stund før det synker inn, sier Shields til UFC countdown.

Den viktigste støttespilleren
Jack var ikke bare Jakes far, han var også manageren hans og hadde hjulpet sønnen hele karrieren gjennom. Nå var han borte - rett før en av Jakes viktigste kamper.

- Jeg sto faren min veldig nær. Det var han som tok meg med på bryting i ung alder og pushet meg alltid til å lykkes og bli så bra som jeg kunne bli. Han var manageren min i flere år og hadde jeg trøbbel, så ringte jeg ham.

Jack Shields ble 67 år gammel. Han hadde hatt problemer med helsen i flere år, men dødsfallet kom svært overraskende på alle hans nærmeste. Jake var i sjokk og visste ikke hva han skulle gjøre.

- Jeg satt der i sjokk i noen minutter. Jeg tenkte på å gjennomføre treningsøkten, men etter jeg hadde roet meg ned, avsluttet jeg treningen og dro rett opp til mamma.

Depresjonene
Jakes kamp mot hans knalltøffe navnebror Jake Ellenberger var bare tre uker unna. Han vurderte å kaste inn håndkleet, men besluttet til slutt å gå kampen - det burde han kanskje ikke gjort.

Etter 53 sekunder var kampen over og Shields hadde blitt påført sitt første knockouttap i karrieren.

- Dessverre, gikk ikke den kampen min vei, men jeg skal ikke sitte her og finne på unnskyldninger. Det var bare ikke min kveld.

Måneden som fulgte ble tung for Jake. Han var deprimert og slet med å komme tilbake i godt gammelt slag etter to tap på rad og farens bortgang.

- Sakte, men sikkert begynte jeg å føle meg bedre da jeg begynte å trene igjen. Jeg er tilbake på 100 prosent og har ikke følt meg så bra på lenge. Jeg føler meg sterkere og raskere. Så lenge jeg kan holde denne følelsen opp mot kampen, skal jeg gjøre mitt beste og få folk til å ønske at jeg skal få en tittelsjanse i 2013.

Japan neste
Shields har allerede gjort et forsøk på å vippe suverene Georges St-Pierre ned fra weltervekttronen i UFC, men tapte tittelkampen på poeng i fjor sommer.

Nå er japanske Yoshiro Akiyama neste hinder på veien mot en ny tittelsjanse.

Selv om han Jake nå regnes som en av de beste i sin vektklasse, har han måttet jobbe hardt for å komme dit. Han var ikke like atletisk som jevnaldringene han brøt med i barndommen og måtte trene dobbelt så hardt.

En av grunnene til at Jake har blitt så god som han er blitt er at han virkelig hater å tape. Han klarte alltid å ta ut det lille ekstra.

Lærte av legenden
I tenårene begynte han å trene bryting på et enda høyere nivå da han møtte på UFC-legenden Chuck Liddell i California.

- Han var ikke veldig berømt da, han var mer en lokal tøffing som alle snakket om. Jeg dro innom gymmet hans og tenkte jeg skulle gi litt juling. Jeg trodde jeg var tøff med min bakgrunn fra brytingen, men Chuck ydmyket meg fullstendig. Da forsto jeg at jeg hadde litt å lære av ham og at jeg ville begynne med MMA.

Jake vant ti av sine 13 første kamper og beviste at han virkelig hadde noe å gjøre i verdenstoppen i Mixed Martial Arts.

Mellom desember 2004 og april 2011 vant han 15 strake kamper før det ble bråstopp mot Georges St. Pierre. Etter farens bortgang fulgte et nytt tap mot Jake Ellenberger.

Nå er han klar for å vise verden at han kan snu alt det negative til noe positivt.

Når Jake går inn i buret for å møte Yoshiro Akiyama kommende helg, går han inn for å vinne for sin far.

Her kan du se Jake Shields fortelle historien om farens bortgang:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere