- I hvilken annen idrett er det mulig?

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Cecilia Brækhus bruker ikke lenger energi på kritikerne.

27.01.14 20:37

OSLO (Nettavisen): Kommende helg setter Cecilia Brækhus nok en gang sine VM-titler på spill når hun møter franske Myriam Lamare (39) i Frederikshavn.

Den fysisk sterke 39-åringen, som står med 22 seirer og tre tap i sin karriere, vil trolig by Brækhus på hennes tøffeste kamp siden Anne-Sophie Mathis var motstander for halvannet år siden.

Siden har Brækhus støtt på en del kritikk fordi mange mener at hennes to foregående motstanderne, Mia St. John og Oxandia Castillo, ikke har hatt noe å stille opp med.

Også på mandagens pressekonferanse kom spørsmålene om ikke Lamare hadde gjort sitt i ringen og var ferdig på høyeste nivå.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

- Har ingenting å bevise
Brækhus innrømmer at hun lot seg irritere da hun ikke følte hun ikke fikk den anerkjennelsen hun fortjente tidligere, men nå bryr hun seg ikke lenger.

- Jeg bryr meg ikke om det. Nå har jeg bokset mot noen av de tøffeste jentene som finnes der ute - da snakker jeg om de tøffeste fighterne som finnes i gamet. I bokseverden er det null tvil. Til og med de som har null peiling på boksing skjønner det. Jeg er fullstendig avslappet i forhold til det og har ingenting å bevise lenger, sier Brækhus til Nettavisen.

32-åringen mener det er urealistisk å tro at de to beste i verden skal møte hverandre hver gang.

- I hvilke andre idretter det mulig at nummer én og nummer to i verden møtes hver gang? Det er klart man noen ganger støter på noen som ikke er helt på sitt eget nivå. Det er naturlig. Jeg vet selv at jeg jobber hardt og møter tøff motstand.

- Mine prestasjoner ble dratt ned veldig, men det er ikke noe tema lenger, hevder Brækhus.

Lamare prøver seg
I oppbyggingen til lørdagens kamp har Lamare uttalt at hun har studert alle tilgjengelige videoer av Brækhus og at hun har sett nye svakheter hver gang. Den norske boksedronningen lar seg ikke stresse

- Det er definitivt en måte for henne å komme under huden min på. Jeg tror på at hun har studert meg veldig nøye, og jeg tror også på at hun er i toppform. Jeg tror hun er sulten på å vise seg fram. Det er folk som snakker om at hun er ferdig, og jeg tror hun er veldig lysten på å vise at det ikke stemmer i det hele tatt.

Brækhus gjør det imidlertid klart at det er stor forskjell på å se svakheter og å utnytte dem.

- Alle boksere har svakheter. Hun har definitivt sett noen svakheter, men det har alle andre motstandere jeg har bokset mot også. Spørsmålet er om hun klarer å utnytte de svakhetene hun ser. Hun må også ha redskapene til å utnytte det. Jeg er en rask og teknisk bokser, mens hun er mer den fysiske, sterke. Begge har drøss med erfaring, så det blir gøy.

Også Alexander Hagen og Tim-Robin Lihaug går kamper på lørdagens stevne. Cecilia Brækhus forventes å gå i ringen rundt 22.45 lørdag kveld, og du kan se kampen på Viasat 4.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.