RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er redd det skal skje en ulykke


Tim-Robin Lihaug er en av sju norske proffboksere som ønsker å bokse på norsk jord etter at loven som forbød proffboksing her i landet er fjernet. Norges Profesjonelle Bokseforbundet jobber med å få et regelverk og kontrollorgan på plass, men frykter at useriøse elementer kan komme på banen.
Tim-Robin Lihaug er en av sju norske proffboksere som ønsker å bokse på norsk jord etter at loven som forbød proffboksing her i landet er fjernet. Norges Profesjonelle Bokseforbundet jobber med å få et regelverk og kontrollorgan på plass, men frykter at useriøse elementer kan komme på banen. Foto: Marie Hald (NTB scanpix)
Leidulf Gravråk, presidenten i Norges Profesjonelle Bokseforbund (NPBF), er bekymret for at useriøse krefter skal få innpass i proffboksingen.

Derfor søker NPBF knockoutnemnda om å få et overordnet ansvar for alle profesjonelle boksearrangementer i Norge i framtiden. På den måten vil man holde nattklubber, puber og useriøse elementer borte fra den profesjonelle boksingen.

– Vi ønsker å framstå som et uavhengig kontrollorgan, for det mangler i de forskriftene som gjelder for proffboksing, og som er nedfelt i knockoutloven, sier Gravråk til NTB. Han vil ha en paragraf om kontrollvirksomheten nedfelt i loven.

– Slik forskriften, når det gjelder proffboksing, er utformet nå, kan alle og enhver arrangere stevner med kamper som ikke overstiger fire runder. Det er fritt fram. Dette har vi påpekt, og det skal visstnok ligge noen forslag til vurdering i departementet som går på dette, men de forslagene har ikke vi fått noe kjennskap til, fortsetter Gravråk.

Ut av kontroll

Generalsekretær Roger Rosmo i NPBF er redd proffboksingen fort kan komme ut av kontroll, dersom ikke kontrollen med arrangørene blir forbedret.

– Jeg er redd for at det skal skje en ulykke i et eller annet tilfeldig arrangement, som foregår mer eller mindre ukontrollert. Dersom det skulle skje, kan det fort bli kroken på døra for proffboksingen igjen. Derfor er vi opptatt av at kontrollen styrkes, og vi i NPBF kan ivareta dette på vegne av de sju registrerte proffbokserne vi har her i landet, forteller Gravråk.

Han sier at det kontrollorganet som bør godkjennes i Norge, må ha en internasjonal forankring i Det europeiske proffbokserforbundet (EBU) og dets internasjonale samarbeidspartnere. På den måten mener han alle proffkamper i boksing i Norge vil foregå i så trygge omgivelser som mulig, for da vil et internasjonalt regelverk ligge til grunn, også når det gjelder antidopingarbeid.

Avtale med Antidoping

Norges Profesjonelle Bokseforbund er i ferd med å inngå en avtale med Antidoping Norge (ADN). Mandag var Gravråk og Rosmo i møte med ADN-sjef Anders Solheim, og det er bare detaljer som gjenstår før avtalen kan underskrives.

– Vi har sett på forskjellige modeller for hvordan ADN skal ivareta dette arbeidet for oss. Det går på kostnader og finansiering, men jeg ser ikke på dette som noe stort problem og tror vi kan skrive under en avtale i løpet av kort tid, kanskje i neste uke, sier Roger Rosmo til NTB.

Nå gjenstår det å få politikerne på banen, og det gjelder også å få tillatelse til å arrangere stevner med kamper som går over mer enn fire runder, understreker de to NPBF-lederne.

– Det vi jobber med nå, er å få til visse endringer i knockoutforskriften, samt å få knockoutnemnda til å delegere en del myndighet til oss i NPBF, slik at vi kan være det uavhengige kontrollorganet norsk profesjonell boksesport trenger, sier Leidulf Gravråk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere