*Nettavisen* Sport.

- Jeg får en type oppmerksomhet jeg ikke ville vært foruten

Det norske og internasjonale bokseidolet Cecilia Brækhus må fortsatt se langt etter å kjempe kamper på hjemmebane. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Cecilia Brækhus mener seieren over Mathis tok karrieren opp på et nytt nivå.

02.10.12 19:55

Selvtilliten er på topp. Det er dronningkronen også. – Seieren over Mathis tok karrieren min opp på et nytt nivå, sier Cecilia Brækhus til NTB.

I vel en uke har hun kunnet smykke seg med den uoffisielle tittelen «verdens beste kvinnelige bokser» uansett vektklasse. Hun har nådd en foreløpig topp i karrieren, men vil ikke at det skal stoppe nå, for hun er både sulten og lysten på å vinne flere titler.

– Før kampen mot Anne-Sophie Mathis sa folk at «hun har verdensmesterbelter, men er hun best?». Ja, nå har jeg bevist at jeg er nettopp det. Følelsen er helt fantastisk, og det er blitt skikkelig morsomt å bokse igjen. Jeg føler meg virkelig vel, forteller hun i et eksklusivt intervju med NTB.

Hun står med 21 kamper og like mange seirer og så å si uten reelle motstandere i klassen sin. Derfor planlegger hun å gå opp både en og to vektklasser for å hente hjem flere seirer, flere titler og flere mesterbelter.

– Nå har jeg full tillit hos alle dem som står rundt meg. De vet hva jeg vil og hva jeg er god for. Det er fantastisk kun å kunne konsentrere meg om boksingen, sier verdens ukronede boksedronning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ikke uslåelig
Men Cecilia Brækhus sier at hun ikke føler seg uslåelig. Hun har riktignok slått alle de 21 konkurrentene hun har møtt i den profesjonelle bokseringen til nå, men hun vet også at det er en høyrisikoidrett hun driver med.

– Jeg kan vel si det slik: Jeg har sett altfor mye boksing til å føle meg uovervinnelig. Historien er full av boksere som har gått på skikkelige smeller, forteller hun.

Denne uken er hun hjemme i Oslo, etter at hun forrige uke hadde en del forpliktelser å ivareta i Tyskland. Blant annet kastet hun glans over Oktoberfestivalen i München sammen med resten at Sauerland-teamet, og hun rakk også en gjesteopptreden i Skavland før hun dukket opp i Oslo.

– Her i byen er oppmerksomheten stor, men jeg liker det. Stort sett får jeg gå i fred, men det er jo mange som kommer bort og gratulerer meg. Jeg får en type oppmerksomhet jeg ikke ville vært foruten. Jeg må bare innrømme at jeg nyter og koser meg med suksessen, sier hun.

En av mange
– Hva tenker du når du hører navnet Holly Holm?

– Først og fremst tenker jeg at hun er en av flere potensielle motstandere, og kanskje også en av de bedre. Jeg tenker også at jeg MÅ og skal møte henne en dag, for det er jo kampen alle vil ha. Derfor må det skje før eller siden, men det er absolutt ikke aktuelt for meg å møte henne i hjembyen hennes, Albuquerque.

– Alle andre steder i USA stiller jeg opp mot henne, og etter kampen i Frederikshavn sa jo dere i det norske pressekorpset at dere ville til Las Vegas. Det ville bare vært flott for meg også, smiler Brækhus.

– Samtidig må jeg vel også innrømme at jeg innimellom blir litt lei av alt maset med Holly Holm, for det er mange andre gode boksere jeg også kan møte. Etter at kvinneboksing har fått større og større oppmerksomhet, tror jeg flere og flere innser at det er en del gode boksere der ute som jeg kan møte, sier Brækhus.

Karrieren hennes verken står eller faller om det blir kamp mot Holly Holm eller ikke.

– Men for å si det jeg virkelig tenker; det ville vært et eventyr for meg å møte Holm i Las Vegas, det skal jeg ikke stikke under en stol, sier Cecilia Brækhus til NTB. (©NTB)

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.