*Nettavisen* Sport.

- Jeg fryktet ikke for livet

Foto: Scanpix/Reuters

Rich Franklin fnyser av den amerikanske pressen etter helgens seier mot Wanderlei Silva.

25.06.12 16:37

UFC-sirkuset returnerte til Brasil for andre gang i 2012 da veteranene Rich Franklin og hjemmefavoritten Wanderlei Silva gjorde opp i oktagonet i Belo Horizonte lørdag.

De to ringrevene møttes også i Köln i 2009 da amerikanske Franklin gikk seirende ut etter seier via dommeravgjørelse.

Veteranene leverte
Nå som da gikk kampen tiden ut og akkurat som sist var det amerikaneren som gikk seirende ut etter en fantastisk kamp.

Silva var nær ved å avgjøre kampen i den andre runden, men på et eller annet vis overlevde Franklin og kunne til slutt innkassere både seier og fight of the night-bonus.

- Jeg gikk ned til mellomvekt for å prøve meg på tittelen en siste gang. Jeg har vært borte en stund og skulle egentlig møte Cung (Le, red.anm.). I stedet endte jeg opp med å møte Wanderlei i Brasill - noe jeg ser på som en mye tøffere oppgave, sier Franklin til UFC.com.

Franklin fnyser av dem som hevder at han har fryktet for sitt eget liv under oppholdet i Brasil.

- Jeg er i Brasil og fighter Wanderlei Silva. Det blir ikke så mye større enn det og det er en stor ære. Den amerikanske pressen skrev at jeg fryktet for livet mitt her nede, men jeg har blitt tatt godt imot fra starten av. Jeg kommer gjerne tilbake.

HTML EMBED

Werdum imponerer
Selv om ikke Wanderlei klarte å dra i land seieren på hjemmebane, var det likevel nok å juble for, for den lidenskapelige brasilianske fansen. Fabricio Verdum knuste John Olav Einemos overmann, Mike Russow, med en knockout etter 2.28 av den første runden. Nå er den brasilianske tungvekteren, som også har slått Einemo tidligere, klar for en tittelkamp.

- Det er helt klart at jeg nærmer meg en tittelkamp nå. Hvis UFC spør, stiller jeg uten tvil. Kanskje jeg går en kamp til før jeg får tittelkampen - kanskje på Velasquez-dos Santos-kortet. Vinner jeg der, vil jeg gjerne møte mesteren i Brasil. Jeg vet ikke, jeg er her bare for å fighte, sier Werdum til Fox Sports.

Først skal i alle fall mesteren, Junior Dos Santos møte Cain Velasquez en gang denne høsten. Vinneren der kan fort ende opp med å møte Alistair Overeem når han er tilbake fra sin suspensjon. Werdum imponerer, men det kan bli vanskelig å få en tittelsjanse med det aller første.

- Nå skal jeg bare slappe av en uke, så skal jeg tilbake i trening. Jeg må bare vente og høre hva UFC har å si, avslutter Werdum.

HTML EMBED

Storkamp neste
På hovedkortet var det bare Werdum som klarte å avslutte kampen før tiden, men tidligere på kvelden viste fjærvekteren Marcos Vinicius seg fram da han knocket ut Wagner Campos og stakk av med kveldens knockoutbonus.

Også Rodrigo Damm kunne ta med seg en bonus på 65.000 dollar hjem etter at han ble tildelt prisen for kveldens submission etter sin rear naked choke mot Anistavio Medeiros.

Om to uker er det duket for det som blir karakterisert som den største kampen i UFCs historie når Anderson Silva møter Chael Sonnen Las Vegas.

Silva regnes av mange som verdens beste fighter og skal forsøke å forsvare beltet sitt i mellomvektsklassen for tiende gang.

Sjekk alle resultatene fra UFC 147 her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.