RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images/All over Press

- Jeg hater det han gjør

Jon Jones anklager Chael Sonnen for rasisme.

Etter at Chael Sonnen tapte mot Anderson Silva på UFC 148, har amerikaneren bestemt seg for å gå fra mellomvekt til lett tungvekt for å utfordre Jon Jones om tittelen.

Selv om veien til en tittelkamp er lang, og at Sonnen må gjennom flere kamper før han kommer dit, har han allerede begynt å fyre opp stemningen på Twitter.

- Sonnen er rasistisk
Det setter ikke Jones spesielt stor pris på. I et intervju med mmajunkie.com langer han ut mot den kontroversielle amerikaneren. Jones liker ikke måten Sonnen snakket nedlatende om Brasil før kampen mot Anderson Silva.

- Den fyren er en vits. Han snakker om brasilianske barn som leker i søla og at amerikanske barn leker med normale leker. Han snakker om folks foreldre, koner og familier. Han er en bølle. Det han sa om Brasil gjorde at jeg mistet mye av respekten for ham. Det han sa var rasistisk.

Jones går så lang som å si at han skammer seg over å komme fra samme land som Sonnen.

- Det var respektløst og uakseptabelt. Jeg er sterkt imot dette fordi jeg hater det han gjør. Man kan ikke bare fornærme et helt land på den måten. Det var forferdelig. Som amerikanere, bør vi være flaue på grunn av det han gjorde.

- Kan ikke snakke seg til tittelkamp
Til tross for at Sonnen gjorde seg upopulær blant mange da han snakket stygt om Anderson Silva og Brasil, skapte han stor interesse for kampen, og stevnet er UFCs mest sette så langt i år. Jones er imidlertid klar på at han ikke kommer til å la Sonnen snakke seg til en ny tittelkamp.

- Det er det han prøver, men jeg kommer ikke til å tillate ham å få en tittelkamp gjennom å snakke. Det skjer ikke. Jeg vil gjøre det helt klart at det er andre som fortjener en tittelkamp mye mer enn Chael Sonnen.

- Jeg regner ham som en av de femten beste i denne vektlassen. La oss se hva han kan gjøre mot en bryter som Phil Davis. La oss se hva han kan gjøre mot en bryter som Rashad Evans eller mot en striker som Lyoto Machida. Lett tungvekt er noe helt annet enn mellomvekt.

Uansett hva framtiden bringer, må Jon Jones beseire ringreven Dan Henderson neste helg for fremdeles å kunne kalle seg lett tungvektsmester i UFC.

Chael Sonnen møter Forrest Griffin i sin første kamp i denne vektklassen 29. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere