- Kommer til å smelle godt når det først kommer

Cecilia Brækhus dagen etter den historiske boksekampen i København mot kroatiske Ivana Habazin. Brækhus er dermed en av tre boksere i historien med fire store VM-belter.

Cecilia Brækhus dagen etter den historiske boksekampen i København mot kroatiske Ivana Habazin. Brækhus er dermed en av tre boksere i historien med fire store VM-belter. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Cecilia Brækhus (32) er sliten og utladet dagen derpå.

Se video nederst i saken med ferskt Brækhus-intervju.

Brækhus forsvarer høyst sannsynlig VM-beltene sine mot den amerikanske veteranen Tori Nelson (38) i løpet av året.

Det bekreftet den norske verdensmesteren dagen etter storkampen mot Ivana Habazin i Tap1-arenaen i København. Brækhus var i god form, men fortalte at det ennå ikke er gått helt opp for henne at hun er historisk som første kvinnebokser med samtlige VM-belter i sin vektklasse.

– Akkurat nå føler jeg meg litt sliten og utladet, så det har ikke sunket helt inn ennå. Men det kommer til å smelle godt når det først kommer, sier hun til NTB.

– Hva blir neste steg nå?

– Først blir det et obligatorisk forsvar mot en amerikansk jente (Nelson). Og etter det får jeg sette meg ned og se hva som skjer videre. De mest naturlige tingene å vurdere er om jeg skal bli i min egen vektklasse eller kanskje gå ned en klasse.

– Ingen superstjerne

Nelson er en 38-årig ubeseiret proffbokser i Brækhus' klasse weltervekt. Hun har gått alle sine kamper i Amerika og står med ti seirer og tre uavgjorte kamper.

– Hun (Nelson) er det vil kaller «mandatory». Det er en obligatorisk kamp i og med at hun er neste utfordrer. Jeg tror det blir før jul, for jeg føler meg fantastisk bra. Jeg er fin i kroppen, fikk ingen skader under kampen i går (lørdag) og er klar for å ta en kamp før året er omme.

Foreløpig er amerikaneren relativt ukjent for Brækhus.

– Per nå vet jeg ikke så mye om henne. Hun er ingen superstjerne som Holly Holm var, men hun har et godt og stødig navn innen proffboksingen. Så mye mer om stilen hennes og slikt vet jeg ikke, sier bergenseren til NTB.

Foreløpig er det ikke avklart hvor Brækhus og Nelson skal møtes, men også promotor Nisse Sauerland har bekreftet at han vil jobbe for å få til en ny kamp før jul.

Mathis på vent

Under seieren over Habazin satt den franske knockoutmesteren Anne Sophie Mathis ringside og fulgte sin drømmemotstander. Hun tapte mot Brækhus for to år siden og ønsker revansj.

Det blir ifølge verdensmesteren ikke aktuelt på en god stund.

– Hun er en verdig motstander på et senere tidspunkt. Men akkurat nå er det ikke aktuelt for meg å gå opp fem-seks kilo (Mathis bokser i super weltervekt). Jeg må først bli i min vektklasse og så kanskje gå ned. Det er iallfall det som er mest naturlig. Mathis er interessant, men jeg må gå opp veldig mye. Det ønsker jeg ikke nå, fastslår Brækhus.

Mathis' agent Christel Aujoux fortalte lørdag til NTB at hun jobber for å få til en omkamp mot Brækhus.

– For øyeblikket snakker jeg med Nisse Sauerland. Jeg har spurt ham om en omkamp, og vi synes Anne Sophie fortjener det. (©NTB)

SE VIDEO:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ztPoQWGjf23EBHX87qdZQSVK_fLO60PrPq0L8QdQkBt19T8VkI3u-PgoPorIPaX9J8QtU-_y1ZFfom3X_mXiBmCj9odruj9ZsZv53q9hfKPUr2Vi2ml9T6H2zvPlyReeIOXLA1JYz6s&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.