RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- McGregor er en forvokst liten drittunge

MØTTES I 2011: Aron Jahsnen (t.v.) møtte Conor McGregor for fire år siden. Det endte med TKO-seier for irske McGregor.
MØTTES I 2011: Aron Jahsnen (t.v.) møtte Conor McGregor for fire år siden. Det endte med TKO-seier for irske McGregor.
Sist oppdatert:
Norske Aron Jahnsen fightet Conor McGregor for fire år siden.

Conor McGregor er for øyeblikket den soleklart største mannlige stjernen i UFC, og lørdag skal han i aksjon igjen.

På sin vei mot den lenge etterlengtede tittelkampen i fjærvakt mot José Aldo, har han også beseiret en nordmann.

Navnet er Aron Jahnsen, og 35-åringen har ikke spesielt mye positivt å si om den irske superstjernen når Nettavisen tar kontakt.

- Jeg ser på Conor McGregor som en forvokst liten drittunge, som forhåpentligvis får smake kanvasen på lørdag, sier Jahnsen.

- Ikke fan av oppførselen hans
McGregor vant kampen mot Jahnsen på teknisk knockout, tre minutter og 29 sekunder ut i første runde. Nordmannen mente McGregor og hans team opptrådte uredelig i forkant av Cage Warriors-kampen i Jordan i septbember 2011.

Jahnsen tok kampen på kort varsel da svenske Niklas Bäckstrom trakk seg på grunn av skade.

Les blogg om Conor McGregor: Da jeg så en stjerne bli født

- 73 kilo var avtalen, men da jeg kom på podiet sa de «nei, nei, nei! Du må ned på 70 kilo». Det endte med at jeg totalt gikk ned 10,2 kilo på 24 timer.

- Den lille feige greia dem gjorde der, har jeg ingen respekt for. Jeg er ikke spesielt fan av oppførselen hans før og etter kamp, sier Jahnsen.

- Trodde du på det tidspunktet at han kunne vokse til å bli den stjernen han er i dag?

- Ikke akkurat i den rekordfarten han fikk, men flere av oss som har gått mot han er i UFC allerede. Jeg sitter vel bare og venter på når det er min tur til å møte han igjen. Forhåpentligvis har jeg klart å komme meg dit jeg skal i løpet av året som kommer, sier Jahnsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- En liten pusekatt
Mye av grunnen til at Conor McGregor har blitt den stjernen han er i dag, er hans evne til å generere interesse rundt sine kamper med «trash talk», samt at han følger opp når burdøra lukkes.

- Han pratet ikke noe sånn i buret, men han pratet litt før matchen, da skulle han være litt småtøff og sånn. Han var en liten pusekatt etterpå, med folk rundt seg. Det ble jo bråk etterpå. Jeg hadde tenkt til å fly på han da kamera var borte, før matchen. Jeg fikk ikke gjort det fordi han gjemte seg bare bak gutta sine, forteller Jahnsen.

35-åringen, som nylig beseiret Hayden Critchfeld i BCMMA i England, var til tross for tapet ikke overbevist over McGregors ferdigheter da de møttes i 2011.

- Som motstander var han ikke spesielt sterk eller noe. Han slo meg mest i guarden og traff meg kanskje én eller to ganger på haka, men det var ikke verre enn at jeg kunne tygge tyggis og spise brød etterpå.

- Hadde jeg visst det jeg vet nå, hadde det kanskje vært jeg som er der han er i dag. Da hadde kampen kanskje vært litt annerledes.

Tror Aldo vinner
Jahnsen tror McGregor-toget får en bråstopp når tittelholder José Aldo er mostander lørdag. Brasilianeren er ubeseiret i over ti år og er den eneste fjærvektmesteren i UFCs historie.

- Jeg har Aldo som vinner. Aldo har gått flere tittelkamper enn han. McGregor er en avslutter, mens Aldo er en som utnytter ferdighetene og det at han er best. Jeg har sett mer av Aldo enn jeg har gjort av McGregor, og jeg har tatt og følt på hvordan McGregor er i forhold til mange andre. Han har selvfølgelig blitt bedre de siste fire årene, men jeg har Aldo som vinner på teknisk knockout i tredje runde.

Og Jahnsen er ikke i tvil om at han mer enn gjerne vil takke ja til en eventuell omkamp mot McGregor en gang i framtida.

- Hvis jeg møter han i lettvekt i UFC, så skal jeg mate trynet hans med et eller annet hardt.

Se UFC embedded før helgens storkamp:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere