RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min datters død gjorde meg fryktløs

TRAGISK FORTID: Daniel Cormier.
TRAGISK FORTID: Daniel Cormier. Foto: (c) Jim Rinaldi/icon Smi/corbis
Sist oppdatert:
Få mennesker har opplevd like mye tragedie som Daniel Cormier. Lørdag brukte han det til noe positiv og vant.

13. oktober 1986:Sju år gamle Daniel Cormier har sett faren og hans nye kone krangle mange ganger, men denne dagen skjer det noe som vil forandre livet hans for alltid.

Etter en lengre krangel, finner kona fram en pistol og skyter faren rett foran øynene på lille Daniel.

Den lille gutten ser sjokkert på, mens faren kjemper for livet. Han kjemper forgjeves og dør foran sin sju år gamle sønn.

Få mennesker har opplevd like mye tragedie i livet sitt som Daniel Cormier. MMA-fighteren, som tidligere har konkurrert på det amerikanske bryterlandslaget i OL, har nå fått et nytt liv som MMA-fighter etter tragediene som rammet ham så hardt.

I 2003 mistet han nemlig sin egen datter i en bilulykke. Den tragiske hendelsen gikk hardt inn på den amerikanske kjempen, men han har etter hvert lært seg å leve med tapene av sine nærmeste.

- Ingenting vil gjøre meg like vondt
Før helgens finale i Strikeforce Heavyweight Grand Prix mot Josh Barnett, fortalte Cormier om hvordan han hadde klart å komme seg videre og se positivt på livet.

- Mange mennesker ser på forskjellen mellom seier og tap på samme måte som forskjellen på liv og død. For meg er det annerledes fordi jeg har opplevd å miste flere av mine nærmeste. Jeg klarer å ha et annet perspektiv og se at dette bare er en sport. At jeg klarer det, gjør at jeg kan konkurrere uten frykt fordi det jeg har gått gjennom, har formet meg til den personen jeg er i dag.

- Det har ført til at jeg ikke lenger blir nervøs. Mine tragedier har gjort meg rustet til å komme forbi hindrene jeg møter i karrieren min. Jeg vet at ingenting kommer til å gjøre like vondt som å miste faren min og datteren min, uttalte Cormier ifølge mmasucka.com.

Og Cormier gjennomførte kampen så nært perfekt som det er mulig å komme. Josh Barnett ble utbokset og utklasset av den tidligere bryteren, som gjorde sitt livs kamp og vant på dommeravgjørelse med 49-46, 50-45 og 50-45 etter fem runder.

BRYTER: Daniel Cormier var blant favorittene under OL i 2004. Det endet med fjerdeplass.

Champion og UFC-klar
Det ikke mange fikk med seg er at Cormier brakk hånda allerede i første runde, men fortsatte å kjempe og vant likevel overbevisende. Nå planlegger han en operasjon for å bli kvitt håndleddsproblemene.

- Det er på tide å tenke annerledes. Jeg tror jeg må operere den slik at jeg slipper å slite med denne mer (Cormier knakk den samme hånden i forrige kamp mot Antonio Silva), sa Cormier til mmafighting.com.

Videre fortalte han hvordan han måtte improvisere under kampen for å unngå ytterligere skade på hånden. Å fortelle hjørnet sitt om skaden var aldri aktuelt.

- Når du er i en fight må du bruke alle våpnene. Det var derfor jeg sparket, jeg slo og brukte knær. Jeg tror ikke trenerne mine fikk med seg skaden, fordi jeg fortalte dem ikke om den.

- Alt har snudd
Cormier, som startet sin profesjonelle MMA-karriere så sent som i 2009, står nå med 10 seiere og ingen tap så langt og er nå klar til å ta steget inn i UFCs tungvektsdivisjon.

Det gjør han med erfaringer og minner som de aller fleste slipper å oppleve, men som Cormier har brukt til å gjøre alt det mørke til noe positivt.

- Å bli slått i bakken og å komme seg opp igjen gjorde meg til en sterkere person. Alt er snudd nå. Ikke bare har jeg en stor karriere på gang, men jeg har to skjønne barn og en fantastisk kjæreste.

- Uansett hvor ille det går med deg, kommer det til å snu en gang. Hvis du bare fortsetter å jage målene dine, vil solen skinne til slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere