RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min største nedtur

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Nå er Cecilia Brækhus på beina igjen og klar for ny kamp.

Alt har ikke gått på skinner for Cecilia Brækhus etter hennes forrige kamp mot Kuulei Kupihea i desember i fjor.

Den planlagte kampen mot den fryktede knockoutspesialisten Anne Sophie Mathis gikk i vasken da hun måtte operere ut mandlene i mars.

Nå er 30-åringen på beina igjen og klar for å vise verden at hun fremdeles er verdens beste kvinnelige bokser. Hennes tidligere sparringpartner Jessica Balogun er motstander i Herning lørdag.

- Det var tøft
At hun ble beskyldt for å trekke seg fra kampen fordi hun var redd for å møte Mathis gjør henne ekstra revansjelysten.

- At jeg ble beskyldt for å trekke meg med vilje var litt tøft midt oppi operasjonen og det styret der, men nå når jeg har fått det litt på avstand synes jeg bare det er komisk, sier Brækhus til Nettavisen.

Det norske boksefenomenet, som står med imponerende 19 seiere og ingen tap i sin karriere, mener operasjonen har gjort underverker og kan hjelpe henne til å bli en enda bedre bokser.

- Det er stor forskjell. Jeg er så vant med å være plaget med mandlene, men etter operasjonen har jeg ikke vært syk en gang, og det er mer behagelig å puste med munnbeskyttelse, sier hun.

Hun innrømmer imidlertid at det var vanskelig å måtte trekke seg fra kampen mot Mathis - en kamp som skulle avgjøre hvem verdens beste kvinnelige bokser er.

- Å trekke meg fra den kampen var den største nedturen i karrieren min, og det ga meg også et halvt år ute av ringen. Det er for lenge, mener hun.

- Min tøffeste kamp
Nå blir det i stedet møte med Balogun, som har vunnet 22 av sine 23 proffkamper. Ti av seirene har kommet på knockout, og Brækhus innrømmer at det er litt spesielt å møte noen man har trent tett med tidligere.

- Ja, det er annerledes å møte noen du kjenner godt, men sparring og kamp er to helt forskjellige ting. Vi har garantert utviklet oss siden vi sparret sammen sist, så det blir interessant å se hvilken taktikk de legger opp til, sier hun.

I en proffboksers hode er ikke tap et tema, men dersom det skulle skje, er bergensjenta klar på at hun uansett vil møte Anne-Sophie Mathis ved en senere anledning.

- Jeg tenker ikke på tap i det hele tatt, men hadde det skjedd, ville jeg uansett utfordret Mathis.

Til slutt kommer Brækhus med en advarsel til de som tror det blir lett match mot tyske Jessica Balogun, som ikke har tapt siden 2008.

- Folk tror det blir lett match, men det blir det ikke. Det blir trolig min tøffeste kamp til nå.

Kampen mellom Jessica Balogun og Cecilia Brækhus kan du se på Viasat 4 fra 21.30 lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere