RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noen kommer til å bli sjokkert

Foto: Santina Crolla
Sist oppdatert:
Anna Tatjana kjemper om tittelen «Norges beste fighter».

Anna Tatjana Lie Norum virker tilsynelatende som 20 år gamle jenter flest. Hun er akkurat ferdig på videregående, jobber, trener og blogger.

Veien hun har tatt innen idretten er det imidlertid ikke mange jevnaldringer som følger henne på. Anna trener thaiboksing og er en av deltakerne i Viasats nye kampsportsatsing, Norges Beste Fighter.

Vil bli tatt på alvor
Mandag sendes første episode i serien hvor utøvere med forskjellig bakgrunn innen kampsport møtes for å konkurrere i Mixed Martial Arts. Med sine 20 år er hun den yngste deltakeren og har bare ett års erfaring bak seg med kampsporttrening.

- Hva fikk deg til å begynne å trene thaiboksing?

- Jeg sluttet på håndball, som jeg hadde spilt hele livet. Jeg var sikker på at det var det jeg skulle drive med, men plutselig sto jeg uten noen ting. Helt tilfeldig tok jeg en prøvetime med thaiboksing og ble jeg hekta, sier Lie Norum til Nettavisen.

Jenta fra Ski håper at programmet vil hjelpe til med å fjerne de mange fordommene mot kampsport i Norge.

- Jeg håper det vil skinne gjennom at vi er toppidrettsutøvere og at vi ikke bare er der for å slåss. Jeg er litt overrasket over hvor godt presentasjonen av serien har blitt mottatt og håper serien også vil bli det.

- Noen vil bli sjokkert
Hun er imidlertid ikke i tvil om at enkelte vil rynke på nesen av det som foregår inne i buret når Norges beste fightere møtes til kamp.

- Jeg tror nok mange vil bli sjokkert over knockouts. Det kan se stygt ut, men det ser mye verre ut enn det faktisk er. Det er viktig at folk skjønner at vi er trent for dette og forberedt på det når vi går i kamp, sier hun.

I løpet av innspillingen lærer utøverne av hverandre, utveksler erfaringer og nyttige råd. Anna er er helt sikker på at hun har kommet hjem med ny og nytt erfaring.

- Jeg har lært utrolig mye. Man utvikler seg veldig når man trener med de beste utøverne i forskjellige grener.

- Et annerledes program
Følelsen av å gå inn i ringen er noe helt spesielt for en fighter. Alle har de sine egne ritualer og tanker før de går i kamp - det gjelder Anna også.

- Før man går inn, tenker man ikke så mye - man føler mest, bygger opp til et klimaks til å gå inn i ringen og gå kamp.

Hun lover TV-seerne topp underholdning når første episode av Norges Beste Fighter sendes på Viasat 4 klokken 21.30 mandag.

- Folk kan forvente seg morsomme matcher og et annerledes TV-program, sier den blide thaibokseren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere