*Nettavisen* Sport.

- Prøver du å unngå meg?

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Cecilia Brækhus får kritikk av amerikanske Chavelle Hallback.

Brækhus slo Hallback på poeng i en kamp i mai i 2011, skriver Bergensavisen. Amerikaneren mente hun selv fortjente seieren og hevder at hun de siste to årene har prøvd å få en ny kamp mot den norske verdensmesteren.

I et åpent brev på nettstedet womenboxing.com langer 41-åringen ut mot Brækhus. Hun mener hun er feig som unngår et nytt møte. Særlig etter at det ble klart at Brækhus skal møte 18-årige Oxandria Castillo i Frederikshavn 7. september.

- Hvor mange vektklasser går du opp for å unngå meg? Jeg har spurt om en ny kamp i to år nå, men promotoren din sier nei, skriver Hallback blant annet i brevet.

Mens amerikaneren mener Brækhus er redd for å møte henne, tar 31-åringens stab det hele med knusende ro. Pressetalsmann for Brækhus, Kyrre Merg, mener hun vant ganske enkelt mot Hallback i 2011.

- Hallback har tapt to ganger mot Holly Holm og har åtte tap og 28 seirer i løpet av karrieren. Cecilia søker motstandere som er bedre enn dette. Hun går etter de som allerede er mestere, slår han fast overfor Bergensavisen.

Også Brækhus-promotor Nisse Sauerland fnyser av Hallbacks utspill. Han mener Castillo er en bedre bokser enn amerikaneren.

- Hvorfor i all verden skal Cecilia bokse mot en 41-åring som ikke har noe å vise til den siste tiden? Det har vi ingen interesse av, og det har ingen andre heller. Bortsett fra manageren til Hallback, som vil tjene gode penger på en slik kamp, sier Sauerland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.