*Nettavisen* Sport.

- Thoresen trenger tøffere sparring

Foto: Tommas Tingbjør

- Han er ikke vant til å bli slått i ansiktet, mener John Olav Einemo.

02.02.13 11:25

Simeon Thoresen gikk på sitt andre tap i UFC da han møtte amerikaneren David Mitchell forrige helg.

Dommerne ga 33-åringen fra California alle tre rundene og Thoresen, som slet med magetrøbbel i forkant av kampen, måtte se seg slått.

- Må sparre tøffere
Tidligere UFC-fighter John Olav Einemo synes ikke landsmannen gjorde seg bort, men mener at han trenger å trene hardere.

- Man må være villig til å trene hardere og sparre tøffere. Det var den forrige kampen til Simeon et tegn på, synes jeg. Jeg synes ikke han gjorde noen dårlig kamp, men han er ikke vant til å bli slått i ansiktet, sier Einemo til Nettavisen.

Tungvekteren mener ikke nødvendigvis at Thoresen må reise utenlands for å få bedre treningsrammer, men mener at noe bør gjøres.

- I utgangspunktet klarer vi å gjøre det samme i Norge. Man må ikke ut, men du finner ikke kvalitet på sparringen her. Hadde vi bare hatt et team i Norge, hvor de beste holdt sammen og trente sammen, hadde det vært noe annet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skermdump Facebook

- Må rystes på trening
Einemo tapte sine to kamper i UFC, men skal ikke beskyldes for å ha tatt lett på treningen. Han sparret nemlig med blant andre Alistair Overeem i Golden Glory.

- Å bli rysta på trening og det å klare å ri av den stormen er en stor del av greia - å holde stilen og klare å lure motstanderen til å tro at du er ok når du har blitt rysta er viktig.

Einemo, som slet med en skade før sin siste kamp i UFC, vet imidlertid at det ikke er bare bare å gå inn i buret før en MMA-kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Peter Gordon/Wikipedia

- Det er mye som skal stemme når du først står der. Det skal jeg være den første til å skrive under på. Man kan ha gjort mye riktig selv om det ikke ser sånn ut.

Ber Simeon dra utenlands
37-åringen håper nå at rammene kan legges til rette for et mer profesjonelt opplegg rundt den norske MMA-eliten.

- Det bør være mulig å få noen til å spytte inn noen kroner for å satse litt skikkelig. Et samarbeid med toppidrettssenteret hadde for eksempel vært et veldig positivt.

- Se for eksempel på langrennsutøverne våre. De er vanvittig flinke til å toppe formen fram mot mesterskap, og det er mulig å gjøre det samme inn mot et MMA-stevne.

- Vil du råde utøvere som Simeon til å reise utenlands for å trene?

- Ja, det vil jeg. Han trenger ikke bo utenlands, men bør være der for å få bedre sparring i perioder. Det gjelder å få mer spesifisert sparring. Det var også mitt problem da jeg trente med Golden Glory. Jeg trente med kickboksere og fikk ikke mye hjelp der når jeg skulle møte en bryter.

16. februar arrangerer John Olav Einemo andre stevne i Norwegian Grappling League i Stavanger. Dit kommer blant andre jiu-jitsu-legenden Roger Gracie.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '47d1b911a77c43c7ae785d7b296b433a', 'h2oybbj1vjad1rbk1k5ior82j', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-h2oybbj1vjad1rbk1k5ior82j', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.