RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Camilla Johansen (t.v.) og Marielle Hansen trener under Norges bokseforbund sin sommerleir på Olympiatoppen i Oslo.
Camilla Johansen (t.v.) og Marielle Hansen trener under Norges bokseforbund sin sommerleir på Olympiatoppen i Oslo. Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

- Vi føler oss maktesløse

Sist oppdatert:
Både amatørene og proffbokserne venter på politikerne.

Amatørbokserne her i landet har vært suspendert av det internasjonale forbundet i et halvt år og venter på at politikerne skal behandle foreslåtte lovendringer.

For at amatørbokserne skal bli tatt inn i varmen internasjonalt må forskriftene i knockoutloven forandres, slik at Norges Bokseforbund kan følge regelverket til Det internasjonale bokseforbundet (AIBA).

Det betyr, blant annet, at senior menn må kunne bokse sine kamper uten hjelm, det vil kreve nye aldersregler, og det vil også til en viss grad kreve endringer i lengden av kampene. Dessuten håper de som driver med proffboksing at forbudet mot proffboksingen blir opphevet. På den måten kan det også åpnes for at Cecilia Brækhus kan bokse kamper på norsk jord.

- Vi er i rute, og målet er at saken som gjelder boksing blir oversendt Stortinget slik at den kan behandles av politikerne i løpet av høsten, sier ekspedisjonssjef Marit Wiig i Kulturdepartementet til NTB.

Lang tid

Generalsekretæren i bokseforbundet, Erik Nilsen, legger ikke skjul på at saken har tatt lang tid.

- Vi har vært suspendert fra AIBA siden mars. Årsaken til suspensjonen kom da vi arrangerte NM og lot menn senior bokse med hjelm. Det ville ikke det internasjonale forbundet godta. Dermed fikk vi ikke lov til å arrangere nordisk mesterskap, og resultatet var suspensjonen, forteller Nilsen.

Norske boksere har fått delta internasjonalt selv om forbundet har vært utestengt, men politisk har norske bokseledere vært satt helt på sidelinjen.

- Vi kan ikke være med å bestemme noe som helst, og i og med at vi er suspendert, blir vi heller ikke med på den viktige kongressen nå i høst, sier Nilsen til NTB.

Sjakk mat

Noe av det tyngste bokseforbundet opplever i øyeblikket er utestengelsen av unge og lovende Marielle Hansen. Hun er suspendert av AIBA for å ha gått en kamp i kickboksing. Suspensjonen av Norges Bokseforbund gjør at saken hennes ikke kan bli behandlet, noe som betyr at både Marielle Hansen selv og bokseforbundet er satt sjakk matt av AIBA.

- Vi jobber med saken, men føler oss litt maktesløse akkurat nå, sier Erik Nilsen.

Han forteller at bokserne er litt frustrerte over at det tar så lang tid å få forandret loven, slik at bokserne igjen kan bli tatt inn i varmen.

- Danskene var også utestengt, men den suspensjonen er nå opphevet, for danskene har fått en dispensasjon fra departementet som behandler denne saken i Danmark. Der er det klart at loven vil bli forandret slik at danskene kan oppta de nye reglene til AIBA. Det håper vi skal skje her i Norge også, sier Erik Nilsen. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere