*Nettavisen* Sport.

10 elleville UFC-øyeblikk

Det mest spektakulære fra året som gikk.

02.01.13 13:37

HTML EMBED

10. Jon Jones vs. Rashad Evans

Da Jon Jones var på vei opp og fram i sin unge karriere, trente han sammen med blant andre Rashad Evans, som var tittelholder i lett tungvekt. Jones lovet lagkameraten at han ikke ville true plassen hans, men det løftet ble brutt. 21. april i år møttes de ansikt til ansikt i UFCs oktagon.

9. Dustin Poirier vs. Chan Sung Jung

UFC on Fuel-stevnet som ble avhold i Omaha, Nebraska 15. februar i fjor var ikke det stevnet fansen hadde mest tro på, men Dustin Poirier og Chan Sung Jung leverte varene. Kampen har fått utmerkelser for årets kamp og sistnevntes submission henger også høyt på rangeringene over årets beste.

8. Anthony Pettis vs. Joe Lauzon

Lettvektsklassen i UFC er en av de mest spennende i organisasjonen og Anthony Pettis og Joe Lauzon er to av de mest spennende utøverne. 26. februar møttes de i Saitama Super Arena, og det ble svært spektakulært. Ett minutt og 21 sekunder gikk det før Lauzon lå i bakken etter et spektakulært spark mot hodet til Lauzon.

7. Johny Hendricks vs. Martin Kampmann

Johny Hendricks har sin bakgrunn som bryter, men har en venstrehånd som kan skremme vannet av de fleste. 29-åringen vant sin tredje knockoutbonus i UFC da han knocket ut danske Martin Kampmann 17. november.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images/All over Press

6. Jon Jones vs. Vitor Belfort

Superstjernen Jon Jones var storfavoritt og mange klaget på at UFC i det hele tatt gadd å sette opp kampen mellom ham og veteranen Vitor Belfort. Brasilianeren viste imidlertid at han hadde verktøy nok til å i det minste sette en stor støkk i Jones. I første runde var han nemlig nær ved å vinne via armbar, men Jones forsvarte seg og vant senere med en kimura i fjerde runde.

5. Cung Le vs. Rich Franklin

Rich Franklin hadde aldri tapt på knockout (har tapt på TKO) før møtet med Cung Le i Macao for en drøy måned siden. Det skulle imidlertid forandre seg i møtet med den 40 år gamle veteranen. En tung høyre sendte Franklin rett i bakken og sørget for at Cung Le kunne innkassere 40.000 for knockout of the night.

4. Jose Aldo vs. Chad Mendes

José Aldo fikk for første gang muligheten til å forsvare sin UFC-tittel på hjemmebane i Brasil da han møtte Chad Mendes 14. januar. Det gjorde fjærvektsmesteren med stil da han knocket ut amerikaneren ett sekund før første runde var over og stormet ut av buret og ut til publikum for å feire.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

3. Georges St-Pierre vs. Carlos Condit

Kanadiske Georges St-Pierre var tilbake i UFCs oktagon etter et lengre skadeavbrekk da han møtte Carlos Condit i Montreal 17. november. Hjemmefavoritten så ut til å være nær ferdig da amerikaneren traff med et spark mot hodet i tredje runde, men han forsvarte seg godt og stakk til slutt av med seieren på poeng.

2. Edson Barboza vs. Terry Etim

Edson Barboza sto for årets knockout da han sendte engelske Terry Etim i kanvasen med et spektakulært rundspark i Rio 14. januar. Etim hadde aldri tidligere blitt slått ut, men stivnet fullstendig da foten møtte ansiktet hans.

1. Anderson Silva vs. Chael Sonnen

Dette var returkampen alle ventet på å få se. Ingen hadde noen gang tidligere vært så nær ved å slå Anderson Silva i UFC og ingen hadde noen gang slengt så mye dritt om den suverene mesteren. Silva responderte med vrede, noe han viste i forkant, på innveiingen og i selve kampen. Brasilianeren beholdt sin tittel og etterpå inviterte han Chael Sonnen på grillfest.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag