Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alexander Hagen får Hansvoll som trener

NY TRENER: Alexander Hagen (t.v.) får Thomas Hansvoll som ny trener. Her er hagen i aksjon mot Ivan Stupalo fra Kroatia.
NY TRENER: Alexander Hagen (t.v.) får Thomas Hansvoll som ny trener. Her er hagen i aksjon mot Ivan Stupalo fra Kroatia. Foto: Thomas Sjørup (NTB scanpix)
Hagen går sin neste kamp i september.

Alexander Hagen bokser sin neste kamp i Sverige 19. september. Han møter en italiener og med Thomas Hansvoll som ny trener.

Det er ikke lenge siden Hagen brøt med Max Mankovitz og fikk amerikaneren Barry Robinson som trener, men samarbeidet er allerede over. Før kampen i svenske Nyköping 19. september, er det den tidligere toppbokseren Thomas Hansvoll som har overtatt treneransvaret.

Hansvoll har selv lang erfaring som proffbokser, og han gikk også en VM-kamp i lett tungvekt tidlig på 2000-tallet som han tapte knepent. Kampen gikk i Paris.

Etter det har han jobbet som kommentator for Viasat og vært med på TV-siden på de aller fleste Nordic Fight Night-stevnene.

I det svenske stevnet midt i september skal Hagen ut mot italieneren Alessandro Buriola. 36-åringen har fire seirer og to tap på rekordlisten sin. Han er høyere enn Hagen, men alt tyder på at nordmannen sikrer seg en lett seier.

Hagen skriver følgende på bloggen sin om italieneren: «Han er en ganske habil bokser med god teknikk. Italienere pleier som regel å være litt mer uortodokse enn klassiske europeiske boksere, som gjerne er litt statiske i boksingen sin. Buriola er ikke noe unntak».

Det ligger også an til at Simen Smaadal skal bokse på det samme stevnet i Sverige, men Smaadal er avhengig av at den svenske godkjenningskommisjonen gir tillatelse til at han bokser.

Alexander Hagen forbereder seg til kampen som sparringpartner til den svenske lett tungvekteren Erik Skoglund. Han bokser stevnets hovedkamp om den interkontinentale tittelen til International Boxing Federation (IBF). Det blir den første ordentlige tittelkampen på svensk jord på svært mange år. Skoglund skal møte ukraineren Oleksandr Tsjerviak på hjemmebane og er skyhøy favoritt. Kampen går i lett tungvekt, mens Hagen går i super mellomvekt.

Sauerland Event er promotorselskap for det svenske proffstevnet om en drøy måned. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere