Anderson Silva forsvarte tittelen

Foto: Ap/Scanpix

Men brasilianeren får kritikk for å bruke tjuvtriks.

09.07.12 21:01

Det er ikke lenger noen tvil. Anderson Silva er den beste mellomvektfighteren i UFC.

Brasilianeren vant den etterlengtede omkampen mot Chael Sonnen på teknisk knockout i andre runde, etter at amerikaneren hadde dominert den første runden.

Silva skaffet seg imidlertid noen nye uvenner i løpet av kvelden. Spesielt av to årsaker.

Smurte seg inn i vaselin
Før kampen startet, tok Silva vaselin fra ansiktet og smurte inn skuldrene og overkroppen. På den måten blir det vanskeligere for motstanderen å holde tak i ham og ta ham i bakken.

Dette er også imot reglene. Silva så imidlertid ikke ut til å bry seg og smurte seg inn, mens kameraene var rettet mot ham før kampen startet.

Dommer Yves Lavigne fikk med seg det hele og fant et håndkle og tørket av overkroppen til brasilianeren, før han satte i gang gigantoppgjøret.

Holdt i shortsen
Den andre hendelsen som får mange til å rase mot Silva, skjedde etter et drøyt minutt av den andre runden.

Silva tar helt tydelig tak på innsiden av Sonnens shorts og holder ham fast, mens han langer ut slag med den andre hånden.

På Twitter reagerte tusenvis av MMA-fans mot Silva på grunn av hans små tjuvtriks.

«Kom igjen, Silva. Kne mot en liggende motstander, holder tak i shortsen, vaselin over hele kroppen. Jeg mistet respekten for deg», skriver en av mange sinte Twitter-brukere.

Reprisene viste imidlertid at kneet det refereres til, traff kroppen til Sonnen og ikke ansiktet. Dermed var det innenfor regelverket.

Foto: Getty Images/All Over Press

Ydmyk Sonnen
På pressekonferansen etter kampen ble Sonnen konfrontert med Silvas-holding. Amerikaneren var svært skuffet etter tapet og var ikke villig til å legge skylden på noen andre enn seg selv.

- Det går begge veier. Vi kan ikke pirke på slike ting. Det er en tomannssport. Det jevner seg ut. Anderson tok tak i shortsen min, og jeg får ta tak i shortsen til noen andre senere, sa Sonnen til latter fra pressekorpset.

Regelbruddene til tross, ingen kan ta fra Anderson Silva hans prestasjoner i UFC de siste årene.

15 strake seiere, hvorav bare to har gått til dommeravgjørelse, er smått utrolig av superstjernen.

Silva: - Ingen planer om å legge opp
Og det er ingenting som tyder på at vi har sett det siste av ham.

- Jeg har gjort dette siden jeg var åtte år, og jeg elsker det jeg gjør. Jeg elsker å forberede meg til kamper sammen med laget mitt. Så lenge jeg kan prestere mentalt og fysisk, kommer jeg til å fortsette, sa 37-åringen pressekonferansen etter kampen.

Han lot seg imponere over motstanden Sonnen ga, men følte hele tiden at han hadde et ekstra gir.

- Chael kom godt forberedt til denne kampen og gjorde det han er best på. Han tok meg ned. Vi var forberedt på det, men forskjellen fra forrige kamp er at jeg ikke var skadet denne gangen, sa Silva.

Foto: SCANPIX/AP

Slik var kampen
Etter en følelsesladet oppladning til den etterlengtede omkampen mellom Chael Sonnen og tittelholder Silva, fikk de to endelig muligheten til å gyve løs på hverandre natt til søndag.

Det var amerikaneren som startet best, og tankene til Silva gikk nok tilbake til det første møtet da Sonnen lyktes med en takedown allerede etter fem sekunder av kampen.

Den første runden så ut som en reprise av det første møtet dem imellom, og Silva måtte jobbe fra ryggen runden ut.

Han klarte imidlertid å hindre Sonnen i å gjøre mye skade, og man hadde hele tiden på følelsen at Silva ville finne en måte å vinne kampen på i løpet av 25 minutter.

Kort prosess
Ikke uventet gikk Sonnen for å ta ned Silva også i andre runde, men lyktes ikke. Etter å ha presset brasilianeren opp mot buret det første minuttet, ble de stående og veksle slag.

Kampen endret karakter da Sonnen bommet totalt med en spinning back fist, mistet balansen og gikk i bakken.

Silva var nådeløs og plasserte et kne mot brystregionen på en sittende Sonnen. Deretter fortsatte han å pepre amerikaneren med slag fra topposisjon.

Sjekk hvordan det gikk i de andre kampene på UFC 148

Sonnen kom seg etter hvert på beina, men var helt tydelig skadet av det tøffe angrepet fra Silva.

Ikke lenge etter, lå han på bakken igjen, og dommer Yves Lavigne hadde sett nok.

Anderson Silva har nå vunnet 15 strake kamper i UFC og har forsvart sin tittel i mellomvektsklassen ved ti anledninger.

Vaselin og shortsholding til tross, det var neppe det som gjorde utslaget natt til søndag. Anderson Silva er simpelthen i en klasse for seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag