RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RETURKAMP? Johnathon Banks håper det blir returkamp mellom Vladimir Klitsjko og Anthony Joshua.
RETURKAMP? Johnathon Banks håper det blir returkamp mellom Vladimir Klitsjko og Anthony Joshua. (Shutterstock/ NTB Scanpix)

Banks håper på nytt gigantoppgjør mellom Klitsjko og Joshua

Sist oppdatert:
Vladimir Klitsjkos (41) trener håper han takker ja til en returkamp mot tungvektsmester Anthony Joshua (27).

BERGEN/OSLO (Nettavisen): Klitsjko måtte gi tapt til den engelske 27-åringen i en høydramatisk kamp foran 90.000 tilskuere på Wembley i slutten av april, men ukraineren har rett på en ny sjanse mot Joshua.

Det er imidlertid fortsatt usikkert om 41-åringen kommer til å takke ja, men skal vi tro Johnathon Banks er det gode muligheter for at vi kan få se de to tungvekterne barke sammen i ringen igjen.

- For å si det sånn, jeg håper det. Etter alle samtalene jeg har hatt med Vladimir, så håper jeg det, sier Banks til Nettavisen. 

I Norge er han for mange mest kjent som treneren til Cecilia Brækhus, men utenfor landets grenser er Johnathon Banks definitivt mest kjent som treneren til den ukrainske boksekjempen.

Banks mener at Klitsjko fortsatt er sulten.

- Han er mest skuffet akkurat nå, men han er definitivt sulten, forteller treneren.

TRENER BRÆKHUS: Johnathon Banks trener også Cecilia Brækhus.

- Tror han fortsetter

Joshua og Klitsjko gikk 11 runder før oppgjøret på Wembley ble avgjort. Da hadde begge bokserne måttet ta telling, før engelskmannen vant på teknisk knockout i nest siste runde.

- Det var galskap. Det var en av de dramatiske tungvektskampene vi har hatt på mange år, sier Banks.

Han er klar på at avgjørelsen om en returkamp nå ligger hos ukraineren.

- Jeg sa til ham etter kampen. «Hvis du ønsker å fortsette etter en sånn kamp, så er det vel fortjent. Hvis du ønsker å gi deg etter den kampen, så er det også vel fortjent». Det er virkelig opp til ham, men personlig så tror jeg at han fortsetter, forteller amerikaneren.

Joshua forbereder seg på Klitsjko

Også Anthony Joshua håper på et returoppgjør mot ukraineren, og forteller til Sky Sports at han er forberedt på et nytt møte mellom de to i november.

Skulle imidlertid ukraineren takke nei, blir det trolig kamp mot bulgarske Kubrat Pulev som er oppført som den obligatoriske utfordreren for IBF-beltet.

Joshua håper også å få til en kamp mot landsmann Tyson Fury neste år.

- Jeg lytter til hva folket ønsker. Tyson skaper mye støy og han har gjort det klart at han ønsker å møte meg. Nå er jeg i en posisjon hvor jeg kan si «Tyson, når du er tilbake, så er jeg interessert. La oss leve opp til det folket ønsker å se». Derfor er han på toppen av min liste, forteller Joshua til Sky Sports.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere