RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber 196 nasjoner unngå kontakt med Norge

ISOLERT: Norsk boksing er plassert mellom idrettsforbundets påbud om hjelm og det internasjonale bokseforbundets forbud mot hjelm.
ISOLERT: Norsk boksing er plassert mellom idrettsforbundets påbud om hjelm og det internasjonale bokseforbundets forbud mot hjelm. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges Bokseforbund er fullstendig isolert av det internasjonale bokseforbundet (AIBA). Dermed er helgens nordiske mesterskap i Oslo avlyst.

Grunnen er at det norske forbundet ikke har fulgt regelverket til AIBA. I det internasjonale regelverket heter det at det skal bokses uten hjelm i herreklassen, men i henhold til det norske regelverket må bokserne bruke hjelm, og det skjedde også under senior-NM i Tønsberg.

Bokseforbundet trodde imidlertid at norske juniorer og kvinnelige amatører kunne delta i internasjonale konkurranser siden de uansett bokser med hjelm.

Torsdag ettermiddag kom kontrabeskjeden.

De 196 nasjonene som er underlagt AIBA har fått beskjed om at de ikke skal ha noen kontakt med Norge.

– Det har vært en fryktelig trist ettermiddag. Vi er fullstendig isolerte, sier en nedbrutt Erik Nilsen, generalsekretær i Norges Bokseforbund, til NTB.

Ber om dispensasjon

Nilsen sier de hadde et godt og fruktbart møte med idrettspresident Børre Rognlien tidligere torsdag. Eposten fra AIBA kom samtidig som møtet ble holdt.

– Idrettsstyret er klar over hva som skjer. I morgen starter jobben mot myndighetene, sier Nilsen.

Generalsekretæren ber nå myndighetene om endre knockoutloven så norske amatørboksere kan gå i ringen i internasjonale konkurranser så fort som mulig.

Generalsekretær Erik Nilsen.

– Suspensjonen varer inntil nytt regelverk foreligger, og vi har stor tiltro til at politikerne vil ordne opp i dette. Inntil da vil vi gjerne ha en midlertidig dispensasjon på plass slik at dette ikke går ut over våre boksere, sier han.

Går som planlagt

Som følge av suspensjonen er helgens nordiske mesterskap i Oslo avlyst.

I tillegg kan flere internasjonale konkurranser gå uten norske boksere.

– Vi er helt avhengige av å kunne reise internasjonalt, sier Nilsen.

Om to uker er det VM for juniorer. På kalenderen står også to store turneringer i Finland og Frankrike.

EM for kvinner kan også ryke. Der skulle etter planen de norske håpene til OL i Rio de Janeiro i 2016 få viktig matching. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere