Gå til sidens hovedinnhold

Blodig «nigeriansk mareritt» for Emil Meek

Emil Meek måtte se seg slått av Kamaru Usman natt til mandag.

HTML EMBED

Emil «Valhalla» Meek fikk et tøft møte med UFCs tienderankede weltervekter, Kamaru «The Nigerian Nightmare» Usman, i St. Louis natt til mandag.

Usman vant kampen på en klar dommeravgjørelse etter å ha dominert oppgjøret med sine sterke bryterferdigheter foran drøyt 10.000 mennesker.

Alle tre dommerne ga Usman seieren i samtlige tre runder, og det offisielle resultatet ble dermed 30-27, 30-27, 30-27.

En tydelig frustrert Meek skrek ut sin frustrasjon med noen norske gloser da han innså at slaget var tapt ved kampslutt.

- Oh, shit!

Bare sekunder ut i kampen så det imidlertid ut som nordmannen var på god vei mot å sjokkere verden igjen. Usman gikk for en nedtakning, men Meek fikk venstrearmen rundt hodet hans, og gikk for en giljotin-submission.

Den profilerte UFC-kommentatoren Joe Rogan, som kommenterte kampen på sin egen podcast, trodde submission-forsøket satt som det skulle for nordmannen.

- Han har nakken! Han har nakken! Oh shit, Kamaru! utbrøt Rogan, som har svart belte i brasiliansk jiu-jitsu, mens han fulgte kampen.

- Alt kommer an på skvisen hans. Jeg vet ikke hvor god skvisen hans er. Han har full guard. Dette er en veldig bra posisjon, supplerte jiu-jitsu-spesialisten Eddie Bravo.

Etter et snaut minutt ga imidlertid Meek slipp på giljotin-forsøket, og nærmere kom han aldri seieren.

Usman: - 30 prosent

Usman hevdet han var langt unna sitt beste nivå, selv om han tok en komfortabel seier.

- Jeg gikk denne kampen på 30 prosent. Alle vet hva jeg er kapabel til. Jeg dominerte likevel en tøff såkalt viking, og det var på 30 prosent, sa han i seiersintervjuet i buret, før han meldte at han vil møte Colby Covington i sin neste kamp.

Brytekamp

Kampen var kun sekunder gammel da brytesterke Usman gikk for og lyktes med den første nedtakningen. Meek havnet på rygg, men angrep med giljotin-forsøket, som han til slutt måtte gi slipp på.

Usman truet selv med en armtriangel-submission, men nordmannen kom seg unna. Det konstante presset fra Usman varte runden ut, og nigerianeren hang på Meek som en klegg.

På tampen av runden lyktes likevel Meek med å kutte Usman under øyet med en albue.

Frontline- og MMA-Trondheim-fighteren åpnet den andre runden med en rekke spark både mot kropp og hode på Usman, som likevel etter minuttet lyktes med å korte ned distansen og fortsette «brytekampen».

Meek måtte spise en rekke albuer fra topp, mens han selv lå under motstanderen i slutten av den andre runden.

I starten av den tredje runden fikk Usman en liten pustepause da Meek ved et uhell traff ham med et spark mellom beina. I likhet med de to første rundene, fortsatte det konstante presset fra nigerianeren runden ut.

Mandagens kamp var Meeks andre i verdens største MMA-organisasjon, UFC. Den første kampen vant han på poeng mot Jordan Mein i Toronto.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken