RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bokser lagt i respirator

Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Maja Suslin
Sist oppdatert:
Pådro seg en hjerneblødning under tittelkamp.

Den svenske bokseren Frida Wallberg pådro seg en hjerneblødning under en WBC-tittelkamp fredag. Hun ligger i respirator.

Det bekrefter hennes kjæreste Robert Stridsberg overfor Aftonbladet. Flere publikummere tok til tårene under de dramatiske minuttene i hallen.

Cecilia Brækhus satt ringside. - Dette er veldig ubehagelig å se på, sier hun til VG.

- Hun er operert. De har åpnet hjernen hennes for å drenere ut blod. Frida ligger i respirator. Hun må ha hjelp til å puste fordi hun er lagt i et kunstig koma. Det kan være legene prøver å vekke henne i løpet av lørdagen, skriver Stridsberg i en pressemelding.

I den åttende runden ble Wallberg knocket ut to ganger på kort tid etter slag fra Diana Prazak. Dommeren avbrøt kampen, og bokseren fikk oksygentilførsel og ble sendt til sykehus.

- Det er ikke noe bra at kamper ender på denne måten. Akkurat nå føler jeg ikke at jeg har vunnet noen ting, sa Prazak etter kampen.

Tapet var Wallbergs første på 12 kamper. Hun har vært ivrig for å få til et oppgjør mot Brækhus.

Hun bokser i weltervekt og er mye større og tyngre enn Wallberg. Det er lite trolig at det blir noe av den kampen. Trolig er Wallbergs karriere over.

– Vi følger de internasjonale amatørreglene i Sverige. De sier klart at man ikke kan bokse etter å ha pådratt seg en hjerneblødning. Det virker vettugt, sier medisinsk ansvarlig i Sveriges bokseforbund Robert Ludwig til nyhetsbyrået TT.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere