*Nettavisen* Sport.

Brækhus: - Det hadde vært flaut

Den norske bokseren føler seg sikker på at dette ikke vil skje.

09.04.13 09:36

HTML EMBED

BJERKE (Nettavisen): Lørdag møtes den norske boksedronningen Cecilia Brækhus og amerikanske Mia St. John til kamp.

Brækhus setter alle sine VM-titler på spill i møtet med playboymodellen, men er sterk i troen på at hun skal gå seirende ut av duellen.

Det til tross for at bergensjenta har slitt mye med sykdom i vinter, og derfor har måttet utsette årets første kamp.

- Formen er veldig god, og jeg har fått bra sparring og god oppkjøring inn mot kampen. Jeg tror det skal bli tøft for Mia på lørdag. Jeg må si meg enig med alle andre som har sagt det. Med tanke på at jeg har vært syk i vinter, ligger jeg langt foran skjema. Jeg føler meg i god form nå, sier hun til Nettavisen.

- Jeg hadde tenkt meg en kamp tidligere i år, men ble liggende syk en seks-sju uker i vinter, og da måtte jeg begynne helt fra begynnelsen igjen. Jeg hadde trent jevnt og trutt i november og desember, og hadde sett for meg en kamp tidligere på nyåret. Det var surt å bli syk, men slik er det, sier hun.

- Hun er rutinert
Mia St. John er en meget rutinert bokser, men Brækhus tror den amerikanske jenta vil få seg en overraskelse.

- Hun er veldig rutinert, og har over 60 kamper. Hun har vært i gamet i mange, mange år. Hun vet hva hun skal gjøre og er god for ti runder. Hun har vel vært oppe mot alt som er av boksere i kvinneboksing, og vet hva hun skal forberede seg på, men jeg er ikke sikker på at hun helt vet hva som venter lørdag, forteller bergensjenta.

- Det blir spennende å se planene hennes for kampen, men jeg er nok hakket bedre enn henne på det meste, styrke, teknikk, taktikk, spenst og øye.

- Hva er sjansen hennes for å komme i Playboy igjen, når du er ferdig med henne?

- Det er viktig å nevne at Mia først og fremst er en bokser, som har gått mange kamper. Hun har vært i Playboy én gang. Men jeg skjønner jo at dette blir dratt fram nå, og det er naturlig. Hun spiller jo litt på det selv, også, sier 31-åringen uten å svare på spørsmålet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Randy Martinez

- Men du er ikke redd for å gå på en smell?

- Nei, det hadde vært litt flaut, så vi får bare krysse fingrene for at det går bra.

- Vil bare bokse
Nylig kom det fram at Brækhus igjen har sjansen til å få kamp mot den amerikanske stjernen Holly Holm. Etter en pause i forhandlingene, skal det igjen være samtaler om et supermøte. Brækhus har stor tro på at det blir noe av.

- Forhandlingene har startet opp igjen, etter at han promotøren hennes endelig innrømmet at det hadde vært forhandlinger. Men akkurat nå har jeg fokus på Mia på lørdag. Hvis alt går bra på lørdag, som jeg håper det gjør, så får vi ta opp igjen tråden om en Holm-kamp, sier Brækhus.

Det er snakk om at de to bokserne skal utkjempe to kamper, en i Europa og en i Albuquerque, USA. Brækhus har tidligere vært skeptisk til å møte Holm i hennes hjemby, men har nå skiftet mening.

- Planen er en kamp i Albuquerque og en i Europa. Jeg vil bare bokse, jeg, så selvfølgelig sier jeg ja til det. Men jeg tenker ikke så mye på det nå. Tankene er mot kampen på lørdag, så får vi ta alt det andre etterpå, avslutter Brækhus.

Kampen mellom Cecilia Brækhus og Mia St. John kan du følge på Viasat 4 lørdag. Sendingen starter 18.30 og selve kampen starter 23.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag