*Nettavisen* Sport.

Brækhus får trolig ikke norsk stevne før til høsten

Proffboksing er ikke lenger forbudt i Norge, men Cecilia Brækhus må trolig vente til høsten får hun får en kamp i norsk ring. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Cecilia Brækhus kommer etter all sannsynlighet til å bokse sin neste kamp i april måned, men det blir ikke i noen norsk ring.

– Jeg er helt sikker på at det kommer til å bli proffstevne i boksing her i landet, men det vil ikke skje med én gang. Det vil nok ta litt tid, men ingen problemer er uløselige, sier Brækhus-rådgiver Rune Brynhildsen til NTB.

Forbudet mot profesjonell boksing i Norge fra 1981 er opphevet, men før det kan bli VM-kamp for Cecilia Brækhus er det en del formaliteter som må på plass.

– Ingenting er endret siden vedtaket i Stortinget fra 18. desember, men det er ikke bare å i gang med et arrangement. Det er mye som må samkjøres og mange formalia som må på plass, sier Brynhildsen til NTB.

Foreløpig går Brækhus fortsatt på krykker etter de tre bruddene hun pådro seg i foten i kampen mot tyske Jennifer Retzke 29. november. Når hun kaster krykkene må hun starte med treningen igjen, og før hun skal forsvare VM-beltene sine på nytt, må hun gjennom en skikkelig treningsperiode. Derfor blir det ikke kamp før i april.

Usikkerhet

Det har vært en del usikkerhet rundt den proffboksingen Brækhus driver. Det er en idrett som ikke er underlagt Norges Idrettsforbund, men som blir godkjent og sanksjonert av Det europeiske bokseforbundet (EBU).

I Norge er det Norges Profesjonelle Bokseforbund (NPBF) som er EBUs forlengede arm, men i hvor stor grad dette forbundet vil få betydning for kommende stevner i Norge er noe uklart.

Det som derimot virker rimelig klart, er at det er Brækhus' promotorselskap Sauerland som kommer til å stå som arrangør. Om tyskerne vil bokse på norsk lisens her i landet er ikke avklart ennå.

De profesjonelle bokserne vant første runde i saken om proffboksing, men de må leve med den såkalte knockoutloven som regulerer idretter der knockout er tillatt. Det betyr at noen særnorske bestemmelser må på plass før det kan bli proffstevner på norsk jord, så den totale kampen er ennå ikke vunnet.

Til høsten

– Vi som jobber med Cecilia stresser ikke med å få på plass et norsk stevne. Først må alle formalia på plass rundt dette med proffboksing, og så kan vi begynne å tenke på de første kampene siden 1981.

– Jeg tror ikke det er realistisk å regne med at det blir proffboksing i Norge før på den andre siden av sommeren, sier Brynhildsen til NTB. Han antyder at et norsk proffstevne kan bli arrangert i august eller september.

Dersom Sauerland skal stå som arrangør, og det er vanskelig å tenke seg en annen løsning, må også Brækhus få på plass en ny avtale med tyskerne. Den nåværende avtalen går ut 21. februar.

– Jeg kommer ikke til å si noe om forhandlinger eller en eventuell avtale før alt er på plass, sier Brynhildsen. Han har tidligere sagt til NTB at dialogen og forhandlingsklimaet med tyskerne er godt.

– Jeg kan ellers fortelle at nå er de fleste norske TV-selskaper på banen. Interessen for Cecilias kamper er stor. Det betyr at det ikke bare er Viasat som gjelder lenger, men hva som skjer blir en sak mellom Cecilia Brækhus og Sauerland, sier Brynhildsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag