Brækhus har latt seg begeistre av superstjernen

Cecilia Brækhus gleder seg til storkampen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao.

Cecilia Brækhus gleder seg til storkampen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao. Foto: Pontus Höök (NTB scanpix)

Cecilia Brækhus har favoritten klar før «århundrets boksekamp».

Den norske boksestjernen Cecilia Brækhus tror Floyd Mayweather jr. stikker av med seieren mot Manny Pacquioa i det som omtales som «århundrets boksekamp».

- Rett og slett fordi Mayweather ikke har avslørt seg. Jeg finner ingen feil på ham som man kan ta ham på, sier Brækhus til Nettavisen.

Natt til søndag norsk tid møtes den ubeseirede Mayweather filippinske Pacquioa i ringen i MGM Grand i Las Vegas.

- Paqiaou har tapt noen kamper nå. Noen vil kanskje si at han ikke er helt på topp, men kanskje han er comeback-kid, forklarer Brækhus.

Enorme forventinger
Den norske verdensmesteren gleder seg stort til kampen.

- Det er jo enormt. Altså, det er stort. Bare se på hvordan de promoterer kampen. Promoene deres får jo blodet til å bruse, så det blir veldig moro.

- Det er den største idrettsbegivenheten på mange, mange, mange år. Det kommer til å gi boksingen enda et kjempeløft, forteller en engasjert «First lady».

- Stilen fungerer for ham
Selv om hun tror Mayweather stikker av med seieren, er hun ikke nødvendigvis noen tilhenger av amerikanerens livsstil.

-Du har flere forskjellige boksepersonligheter, og det er hans stil. Det er det han har kjørt på, og det har funket for ham, sier Brækhus.

- Han har bestilt seg tannbeskyttere med diamanter nå. Kunne du gjort det samme?

-Nei, det kommer aldri til å skje. Hverken jeg eller Klitsjko er vel den typen der, da. Men i USA så er det litt annerledes, alt er det mer av. Det funker der.

KLART FOR KAMP: Floyd Mayweather jr. og Manny Pacquiao møtes til kamp i Las Vegas natt til søndag norsk tid. Foto: John Gurzinski (Afp)

Aldri før har en boksekamp generert mer penger. Det vil også TV-seere verden rundt merke. I Norge må man bla opp 499 kroner for å kunne se storkampen.

Koster 499,-
Brækhus ønsker ikke si så mye om hva hun synes om prislappen.

- Det er en kamp av så store dimensjoner at den blir sett og fulgt uansett. Det spiller nesten ingen rolle hvilken prislapp du setter på en slik kamp.

Hun er imidlertid klar på at hun selv ønsker at hennes egne kamper skal være tilgjengelig for så mange som mulig i fremtiden.

- Det er en av de tingene som har vært viktig for meg, at de skal være tilgjengelig for alle. De skal ikke prises ut. Det kommer jeg aldri til å godta, sier Brækhus.

-Får jeg den første kampen i Norge, så er det selvfølgelig, noe vi har sagt hele tiden, at det ikke er snakk om noe «pay-per-view», det skal være en folkefest og åpen for alle, sier den norske jenta.

Kampen mellom Floyd Mayweather jr og Manny Pacquiao kan du se på Viasat og Viaplay. Sendingen starter allerede 23.55.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag