Brækhus setter sammen den beste boksingen fra to verdener

Cecilia Brækhus er snart tilbake i ringen igjen, ti måneder og en omfattende beinskade etter at hun slo Jennifer Retzke i en VM-kamp i København.

Cecilia Brækhus er snart tilbake i ringen igjen, ti måneder og en omfattende beinskade etter at hun slo Jennifer Retzke i en VM-kamp i København. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Trener Johnathon Banks forstår ikke helt den tyske måten å bokse på. Derfor legger han vekt på å få Cecilia Brækhus til å legge om stilen.

– Jo, jeg må innrømme at en del ting er forandret med tanke på den stilen jeg bruker, men det er ikke slik at jeg kommer i ringen den 24. oktober uten å ta med meg en del av det gamle. Det er umulig å forandre på alt. Derfor kommer jeg til å bokse med en blanding av gammel og ny stil.

– Det gjelder å ta med seg det beste fra to verdener og sette det sammen. Målet er at jeg skal bokse videre med det beste fra både den amerikanske skolen, som Johnathon Banks følger, og den tyske skolen, som jeg var underlagt i Sauerland-systemet, forteller Brækhus til NTB.

Hun er kommet godt i gang i sitt nye regime, og foreløpig har forberedelsene til comeback-kampen 24. oktober rent treningsmessig gått på skinner. At motstander Ramona Kühne plutselig trakk seg kom ubeleilig, men det er fortsatt tid til å finne en god og motivert utfordrer til den norske megamesteren.

– Som å sykle

Det er bortimot ti måneder siden Brækhus var i ringen sist. Da slo hun Jennifer Retzke i en VM-kamp i København, men skadet seg og har humpet rundt på krykker i det meste av dette året.

Nå er hun helt restituert og på god vei mot ny VM-kamp med ny manager og promotorselskap rundt seg. Treneren er også byttet ut. Nå er det tungvektsmester Klitsjkos trener, Johnathon Banks som har ansvaret for Brækhus.

– Vi startet oppkjøringen i Kronk Gym i Detroit for at jeg skulle bli kjent med folk og komme inn i det nye opplegget. Alt er gått greit til nå, selv om det er mye nytt jeg må forholde meg til, forteller boksedronningen.

– Var det tungt å sette i gang igjen?

– Nei, jeg vil ikke si det, for jeg hadde jo et ganske godt grunnlag, og dette er litt som å sykle. Nå er jeg en del av gjengen, og ved siden av en del svømming i varmen i Florida, har jeg trent mye teknikk med hovedvekt på styrke og eksplosivitet, sier Brækhus til NTB.

Sparring

Brækhus sier også at det er meningen å begynne med sparringen i neste uke. Det er da hun går inn i den siste hektiske måneden før hun skal i ringen igjen, og mye av sparringen og treningen i tiden som kommer er lagt til de østerrikske alpene.

– Klitsjko har trent og forberedt seg her i Østerrike de siste ti årene. Her finner også jeg roen og kan konsentrere meg fullt og helt om trening og kamp. Her har vi alle fasiliteter, og jeg kan ikke si annet enn at jeg føler meg svært glad for å være tilbake igjen, sier Brækhus.

I løpet av den tiden hun har gått skadd, har hun mistet noe muskelmasse, men den er hun i ferd med å bygge opp igjen. Derfor forteller hun at det ikke har vært som å starte på null. Hun drar selvsagt med seg erfaringen fra 27 kamper i proffringen med bare seirer.

– Foreløpig vet jeg ikke hvem jeg skal møte 24. oktober, men det kommer til å bli en god bokser. Det kan jeg garantere, sier Cecilia Brækhus til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.