Det ble klart på en pressekonferanse i Los Angeles onsdag kveld.

Brækhus var ventet å gå én av de siste kampene som «co main event» i StubHub Center, men på pressekonferansen ble nyheten sluppet at hennes kamp blir avslutningskampen på stevnet.

HBO har sendt boksing i over 45 år. Tidligere i år kom nyheten om at kanalen dropper dekningen når året er omme.

Stevnet i Los Angeles 8. desember blir kanalens siste, og nå får Brækhus æren av å avslutte det hele, kun noen måneder etter at hun skrev historie som den første kvinnelige bokseren som bokset på storkanalen.

- Jeg fikk litt sjokk og ble like overrasket som alle som hadde møtt opp på pressekonferansen, sier Brækhus til Nettavisen fra Los Angeles.

Les også: Taylor knuste Serrano mens McGregor satt ringside. Nå vil iren møte Brækhus

Hun var intetanende da hun møtte opp til pressetreffet sammen med trener Johnathon Banks, Román González og promotor Tom Loeffler.

- Jeg var ikke klar over det før jeg satt der. Jeg er litt i min egen boble og trodde jeg skulle være «co main event», men så fikk jeg bekreftet at det blir hovedkamp, forteller hun.

- En bauta

Hun forteller at responsen i USA har vært utelukkende positiv og mener HBO nå sender en tydelig beskjed til resten av bokseverdenen.

- Det er et ganske kraftig signal. HBO er en bauta i amerikansk proffboksing, og det kommer de alltid til å være. De kommer jo til å vurdere å ha flere stevner i fremtiden, men dette er en slags avslutning, så nyheten smalt ganske bra i dag. Det er ikke hverdagskost.

Det var ventet at Román «Chocalatito» González skulle avslutte ballet i Los Angeles 8. desember. 31-åringen fra Nicaragua har 47 seire og kun to tap som proffbokser, og møter Pedro Guevara (39-3) i StubHub Center.

Nå må han heller avfinne seg med å være et slags vorspiel før Brækhus går i ringen.

- Han tok alt med et smil, så jeg tror ikke det gikk veldig inn på ham. Han sa han gleder seg til å dele hovedkortet med meg, forteller Brækhus.

Ble pepet på sist

Dermed blir det gjensyn med arenaen som kun ligger en kortpasning unna arenaen hvor Zlatan Ibrahimovic, Ola Kamara og Jørgen Skjelvik til vanlig spiller sine hjemmekamper for LA Galaxy.

Brækhus møtte Kali Reis på samme arena i mai, i en kamp som ble langt mer dramatisk enn først antatt.

Reis fikk Brækhus til å ta telling for første gang i proffkarrieren, og bergenseren måtte virkelig slite for poengseieren.

Hun fikk samtidig kjenne på presset som bortebokser da hun ble pepet og buet på av publikum etter å ha blitt tilkjent seieren.

Hun frykter imidlertid ikke det amerikanske bortepublikumet i utendørsarenaen.

- Jeg gleder meg til å bokse igjen her. Jeg har bare fått masse positive tilbakemeldinger, og har blitt tatt godt i mot av boksepublikumet.

McCaskills trener ordknapp

Hvem veteranen møter er fortsatt uklart. 37-åringen opplyser at de er svært nære en avklaring og offentliggjøring, men velger å holde kortene fortsatt tett til brystet.

Les også: Brækhus klar for ny kamp i USA

Jessica McCaskill har vært ryktet som en mulig motstander, og da Nettavisen tok kontakt med amerikaneren henviste hun til sin trener Rick Ramos.

Han er svært ordknapp når han blir konfrontert med ryktene.

- Jeg kommer ikke til å bekrefte noe. Du vil finne det ut snart, sier han.

Brækhus vil verken avkrefte eller bekrefte om det er 31-åringen som blir motstander i desember, men avslører at de har vært i kontakt med henne.

- Jeg kan si at vi har hatt dialog med teamet hennes, og at hun er én av dem vi har hatt kontakt med.