LOS ANGELES (Nettavisen): Den norske bokseren forsvarte sine fem VM-titler i den historiske boksekampen mot Kali Reis på StubHub Center i California søndag morgen norsk tid.

Brækhus vant på poeng etter ti runder: 97-92, 96-93 og 96-93.

Det likte imidlertid ikke publikum som svarte med å pipe på den norske bokseren.

Brækhus fikk nemlig trøbbel i det som ble en dramatisk kamp. Brækhus måtte ned for telling i løpet av kampen og det amerikanske publikumet virket å mene at Reis hadde fortjent seieren.

Les også: UFC-stjerne med Brækhus-stunt før kampen

Etter den internasjonale pressekonferansen tok Brækhus seg tid til å snakke med Nettavisen og resten av norsk presse i et par minutter før hun reiste fra StubHub Center.

Brækhus: - Bryr meg ikke

Brækhus sier at hun ikke bryr seg om publikums reaksjon.

- Det bryr jeg meg ikke noe om. Det har vært så mange tilbakemeldinger om at dette var en fantastisk kamp. Dette er første kvinnekampen på HBO. Det var en forrykende kamp og alle er egentlig bare super-happy. Jeg kunne sikkert vært foruten den ene tellingen der, men alt i alt så har vi laget historie på den beste måten, sier Brækhus.

Den norske bokseren skryter samtidig av sin amerikanske motstander som rystet henne underveis i kampen.

- Jeg visste at det var riktig motstander som kunne få det beste ut av meg. Hun kunne gi meg et knallbra oppgjør. Det at hun var amerikaner var også en av grunnene til at kampen ble vist på HBO, forklarer Brækhus.

Vil ha returkamp

Reis forteller umiddelbart etter kampen at hun trodde hun hadde vunnet da de to bokserne hadde unnagjort de ti rundene.

- Dette var kult. Nedslagningen var stygg, sier Reis.

- Jeg følte at jeg hadde tatt seieren, spesielt på grunn av nedslagningen. Jeg vil ha en returkamp, sier Reis etter kampen.

Selv om både Reis og tilsynelatende publikum mente amerikaneren burde ha vunnet, så var det en grei avgjørelse å gi seieren til Brækhus som totalt sett var bedre.

På den internasjonale pressekonferansen bekreftet Brækhus at en returkamp kan bli aktuelt.

- Ja, definitivt hvis det er interesse for det, sier Brækhus.

Brækhus nede for telling

Brækhus plukket greit med poeng i de første rundene mot Reis, og så ut til å gå mot en komfortabel seier, men i den 7. runden måtte hun ta telling for første gang i karrieren da hun ble truffet av en hard høyre fra Reis.

Også i den påfølgende runden var Brækhus i trøbbel da hun på nytt ble truffet av Reis' høyre. Igjen ble hun skjelven i knærne, men denne gangen holdt Brækhus seg på beina.

- Hun er veldig sterk. Det var et godt treff, sier Brækhus om nedslagningen.

- Det skjedde, men jeg tok meg sammen og tar med meg beltene hjem, forteller Norges boksedronning.

Den norske bokseren hevet seg i de to siste rundene, og til slutt mente dommerne altså at hun totalt sett var den beste bokseren natt til søndag.