RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brakk armen i proffdebuten

Foto: Morten Solheim
Sist oppdatert:
Emil Weber Meek fikk en tøff start på profftilværelsen.

Nordmannen Emil Weber Meek tapte på teknisk knockout i første runde i sin første profesjonelle MMA-kamp i Frederiksberg lørdag kveld.

23-åringen møtte den svenske thaibokseren Mohammed Abdallah, som sto med tap i sin første profesjonelle kamp før møtet med Meek.

Fortsatte med brukket arm
Den trondheimsbaserte fighteren startet kampen rolig og landet de første slagene og sparkene, før motstanderen noe uventet skjøt inn og de to havnet i clinch. Her traff svensken med flere albuer.

- Han var veldig farlig med albuer, og jeg ble rysta av en stor en, som også ga meg et kutt, sier Meek til Nettavisen.

Til tross for at han var rystet, lyktes nordmannen med å ta Abdallah ned i bakken, hvor han brukte sin ground and pound fra topposisjon. Så gikk det imidlertid galt.

- Under «ground and pounden» traff jeg ham i albuen med min arm, som gjorde at armen min knakk. Etter hvert kom han seg opp igjen og jeg måtte fighte videre med brukket arm, forteller Meek.

Stående og med brukket arm ble det selvsagt i tøffeste laget mot thaibokseren fra Sverige. Ga seg gjorde han imidlertid ikke. Meek var nemlig nær ved å vinne på submission.

- Jeg ble rystet flere ganger stående etterpå, og det ble noen tøffe siste sekunder av kampen. Jeg var nær ved å få inn en kimura på han, men siden armen min var knekt, klarte jeg ikke å dra den inn.

- En god erfaring
Med rundt 20 sekunder igjen av den første runden, hoppet dommeren inn og stoppet kampen da Meek ble pepret med slag av svensken, som hadde skaffet seg topposisjon.

Nordmannen tok ikke tapet altfor tungt, men innrømmer at det er tøft å måtte hvile og vente på at armen skal gro.

- Tapet er ok, men skaden er noe dritt. Det er utrolig kjipt å miste fem-seks uker med trening på grunn av en uheldig skade.

Han er imidlertid klar på at norske MMA-entusiaster ikke har sett det siste av ham.

- Jeg lærte mye av denne kampen - en god erfaring å ha med seg videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere