RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brækhus bekrefter ny kamp

NY KAMP: Cecilia Brækhus møter tyske Jennifer Retzke 29. november.
NY KAMP: Cecilia Brækhus møter tyske Jennifer Retzke 29. november. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sjekk hvem den norske bokseren møter.

Endelig er det bekreftet: Cecilia Brækhus setter alle de fire VM-titlene sine på spill mot tyske Jennifer Retzke i København 29. november.

- Vi kommer til å gå ut med en bekreftelse på dette senere mandag. Det som er klart er at Brækhus skal møte den jenta som er offisiell utfordrer, og det er Jennifer Retzke, forteller Nisse Sauerland i en facebookmelding til NTB.

- I god form
Bekreftelsen Sauerland snakker om kom mandag ettermiddag. I pressemeldingen sier Brækhus at hun er sulten på nok en seier i ringen.

- Jeg gleder meg til å være tilbake i ringen og på nytt vise hvorfor jeg er nummer én i verden. Det å sikre alle fire titler, som jeg gjorde i min forrige kamp, var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var en fantastisk opplevelse og noe jeg vil se tilbake på som en stor prestasjon. Men nå har jeg fokus mot det som skal skje i framtiden. Det er fortsatt mye jeg ønsker å oppnå.

- Jeg er i god form og klar for å avsluttet året på topp, legger hun til.

Tyske Retzke har imidlertid tro på at hun skal slå Brækhus.

- Cecilia burde starte å pusse mesterskapsbeltene, slik at de er klare til jeg tar dem. Jeg vet hva som skal til for å vinne. Jeg er en bedre bokser både fysisk og psykisk. Det skal jeg bevise i ringen. Når jeg returnerer til Tyskland, vil jeg være verdens beste kvinnelige bokser, sier hun i en pressemelding.

Kamp nummer 27
Dette blir Brækhus' 27 kamp som profesjonell. Hun har vunnet alle de 26 første, og de aller fleste regner med at det kommer til å bli «lett match» mot Retzke også.

Det var for halvannen måned siden, 13. september, at Brækhus samlet alle de store og viktige VM-titlene i kvinneboksingens weltervektklasse. Da slo hun kroatiske Ivana Habazin og sikret seg VM-beltet i International Boxing Federation (IBF) i tillegg til titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) som hun hadde fra før.

Neste motstander har bokset 17 kamper som profesjonell. Hun har vunnet 15 av dem, men blir ikke regnet for å være av samme sportslige eller boksemessige klasse som Brækhus. Hun er klart ranket bak Jennifer Balogun i tysk kvinneboksing, og i verden er hun ranket på 13.-plass av totalt 46 boksere av boxrec.com.

På toppen av boxrec.-rankingen ligger Brækhus, med sørafrikanske Noni Tenge på annen- og den amerikanske veteranen Tori Nelson på tredjeplass.

Det var lenge snakk om at Nelson skulle bli Brækhus' neste motstander, men den amerikanske jenta må vente, for en del av avtalen da Brækhus fikk sjansen til å bokse om sitt fjerde mesterbelte var at hun skulle møte nettopp Jennifer Retzke i sin neste kamp. Det var et krav ledelsen i IBF satte.

Favoritt
Cecilia Brækhus har hatt en lang regjeringstid på toppen av rankingen i kvinneboksingens weltervektklasse. Hun sikret seg sin første VM-tittel med seier over danske Vinnie Skovgaard allerede 13. mars 2009. Etter det har hun etablert seg på toppen som verdens beste bokser uansett vektklasse.

Hun lever godt opp til navnet «First lady» i Sauerland-stallen, og 29. november skal hun forsvare VM-titlene sine for 17. gang.

Bortsett fra Oxandia Castillo, som hun møtte i Frederikshavn for litt over et år siden, har Brækhus forsvart VM-titlene sine på suveren og overbevisende måte, og alt tyder på at hun ikke vil få altfor store problemer å holde Jennifer Retzke fra kroppen heller.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere