RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brækhus legger MMA-drømmen på is

Foto: Preben Nielsen/E-Frame
- Men jeg synes det er helt fantastisk, sier bokseren.

BJERKE (Nettavisen): Cecilia Brækhus er en av Norges fremste kampsportutøvere og blant verdens beste kvinnelige boksere.

Bergensjenta holder for tiden tre VM-titler og setter disse på spill i møtet med amerikanske Mia St. John lørdag kveld.

Selv om hun enn så lenge er fornøyd med å være proffbokser, har ikke 31-åringen lagt skjult på at det kunne vært interessant å prøve MMA (mixed martial arts).

I 2011 sa bokseren til VG Nett at dette virket interessant. Bakgrunnen for uttalelsen er at en av Brækhus' store rivaler, Hollie Holm fra USA, har prøvd seg i MMA.

- Jeg så hun prøve det. Hun må passe seg - kanskje jeg følger etter henne, sa bergensjenta den gang.

- Mye spennende
Da Nettavisen snakket med den norske bokseren denne uken, kunne hun imidlertid fortelle at hun fortsatt er langt unna å gjøre alvor av «trusselen» fra 2011.

- Det er så mye spennende som skjer i proffboksingen om dagen, så jeg ser ikke mot å gjøre noe slik nå, det gjør jeg ikke, sier Brækhus til Nettavisen.

- Jeg blir nok i proffboksingen en stund til, men jeg synes MMA er helt fantastisk, legger hun til.

Til møtet med St. John lørdag, der Brækhus krevde lettkledte ringmenn i stedet for lettkledte ringdamer, har hun blant andre valgt ut MMA-fighteren Emil Weber Meek til å bære plakat.

- Flere motstandere
Selv om Brækhus ikke har planer om å gå i MMA-ringen med det første, planlegger 31-åringen å eksperimentere mer med motstanden i bokseringen i tiden framover.

- Jeg har planer om å møte flere motstandere i tiden som kommer. Ikke bare i min vektklasse, men også i klassene rundt, forteller Brækhus til Nettavisen.

- Jeg har også lyst til å gå flere kamper enn jeg har gjort. Jeg har gått veldig få de siste årene. Jeg vil fokusere på flere kamper og flere type motstandere, sier hun.

Brækhus har tidligere uttalt han hun vurderer å bokse i tre-fire år til, noe som er lang tid innen idretten.

- Jeg har tenkt å bokse i mange år framover, så jeg må jo begrense det litt, sier den norske stjernen.

Først i rekken av motstandere er det altså Mia St. John som venter. Det er ventet at Brækhus skal ha full kontroll i møte med den amerikanske playboymodellen lørdag.

- Verdens beste
Torsdag var både Brækhus og St. John på plass i Fredrikshavn i Danmark, der kampen går av stabelen. Den amerikanske jenta la ikke skjul på sin beundring for Brækhus.

- Cecilia er verdens beste bokser, men når jeg går i ringen, vil jeg vinne. Hun er yngre, men jeg har mye erfaring. Jeg bokser smart, og har vært i Cecilias posisjon tidligere, gått kamp på «hjemmebane» og hatt støtte fra mine fans - og tapt. Dette er boksing, alt kan skje. Jeg er her for å vinne og ta titlene, sier St. John før kampen.

For Brækhus er Fredrikshavn stedet der hun kanskje har hatt sin største triumf, seieren mot Anne-Sophie Mathis.

- Det er fint å være tilbake på Nord-Arena. Men det er sju måneder siden jeg slo Mathis, nå har jeg fokus på St. John. Hun er en legende i USA og det er en ære å møte henne, sier Brækhus.

Se Brækhus snakke om kampen:

Kampen mellom Cecilia Brækhus og Mia St. John kan du følge på Viasat 4 lørdag. Sendingen starter 18.30 og selve kampen starter 23.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere