RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brækhus vurderer å legge beltene til side

SUPERFIGHT? - De mest interessante motstanderne er i vektklassen under min. Derfor har jeg bevisst holdt vekten nede, sier Cecilia Brækhus. Nå leker hun med tanken om å legge beltene til side og gjøre en "superfight" mot den beste bokseren i vektklassen under.
SUPERFIGHT? - De mest interessante motstanderne er i vektklassen under min. Derfor har jeg bevisst holdt vekten nede, sier Cecilia Brækhus. Nå leker hun med tanken om å legge beltene til side og gjøre en "superfight" mot den beste bokseren i vektklassen under. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En superfight mot en annen tittelholder frister.

Cecilia Brækhus hopper fremdeles rundt på krykker etter at hun pådro seg tre brudd i foten under møtet med Jennifer Retzke i desember.

Denne uken dropper hun skinnen på beinet og starter forhåpentligvis opptreningen, men noen kamp på hjemmebane blir det trolig ikke før i høst, uavhengig av når hun er kampklar.

Går ned i vekt
33-åringen har så godt som rensket ut egen vektklasse. De som har fulgt de siste innveiingene har også sett at Brækhus har ligget godt under vektkravet i det siste. Hun er nemlig i ferd med å jobbe seg ned i vekt.

PÅ KRYKKER: Cecilia Brækhus går fortsatt på krykker, men neste uke skal skinnen på beinet fjernes.

- De mest interessante motstanderne er i vektklassen under. Derfor har jeg bevisst holdt vekten nede. Jeg har egentlig ryddet ut de fleste i min vektklasse. I vektklassen over er det (Anne-Sophie) Mathis, men i og med at det bare er henne, er det ganske mye jobb kun for én motstander, sier Brækhus til Nettavisen.

Det er spesielt én bokser Cecilia Brækhus er interessert i å møte. Argentineren Erica Anabella Farias er ranket som den beste bokseren i lett weltervekt - vektklassen under Brækhus. 30-åringen står med 21-1 i karrieren så langt.

- Det er en kamp jeg personlig ønsker meg. Hun er en topp bokser, eksplosiv, smart og teknisk god. I klassen under er det et par interessante, og hun Farias er den mest interessante av alle, innrømmer Brækhus.

Den norske boksestjernen synes det er beklagelig at Farias blir framstilt som nakenmodell og useriøs på lik linje med Mia St John, som Brækhus knuste i 2013. Det som er helt sikkert er at Farias er en langt mer habil bokser enn St. John, selv om hun har stilt opp lettkledd til foto-shoot.

- Det er slitsomt. Hun tok det ene dumme bildet, men hun er jo en superstjerne der borte. Det er et veldig spennende navn, og hun er rett og slett en knallgod bokser. Jeg har tenkt på henne en stund.

(artikkelen fortsetter under bildet)

ARGNTINSK MOTSTAND: Cecilia Brækhus håper å få til et møte med argentinske Erica Anabella Farias. 30-åringen er tittelholder i vektklassen under Brækhus, lett weltervekt.


Dropper beltene i én kamp?
- Hva tenker du om å legge beltene til side og kjøre en god gammeldags «Superfight» mellom de beste i to forskjellige vektklasser?

- Dét hadde vært ... sier Brækhus veldig ivrig på tanken, før hun samler seg litt.

- Nå er det jo bare synsing, vi har ikke startet forhandlingene, og jeg har skinne på beinet fortsatt, men i og med at jeg har mitt belte og hun har sitt belte, kan skape litt komplikasjoner i boksingen. Derfor har jeg sagt at hvis det skal til, så dropper vi alle beltene og treffes på en eller annen vekt vi blir enige om. Da er det den beste mot den beste, rett og slett.

- Den kampen kommer til å selge seg selv uansett. Den kampen kommer til å bli godt tatt imot, den. Det er det folk vil se.

- Nå har du vunnet det meste du kan vinne. Henter du ny motivasjon fra tanken på å endelig bokse på hjemmebane?

- Det gir helt klart ny motivasjon. 2014 var jo helt «crazy», det var fire kamper, forbudet ble opphevet og jeg sikret meg det fjerde beltet. Jeg tenkte «Ok, klarer jeg å toppe dette i 2015?». Ja, det gjør jeg. 2015 skal toppe 2014.

FORHANDLER: Cecilia Brækhus' rådgiver Rune Brynhildsen er i fohandlinger med Sauerland om en ny kontrakt for Brækhus.

Forhandler om kontrakt
Brækhus' kontrakt med Sauerland Promotion går ut 21. februar, og rådgiver, Rune Brynhildsen forteller at forhandlingene om en ny avtale ikke har kommet noe nærmere siden før jul.

- Vi forhandler og håper å få til en eller annen form for avtale. Jeg kommer ikke til å gi verken sekunderinger eller rundetider underveis. Vi har positive samtaler, men det er mye som skal på plass. Det er mange elementer, og det som har skjedd i Norge har åpnet opp mange muligheter som også må avklares, sier Brynhildsen til Nettavisen.

- Når får vi se Cecilia Brækhus bokse på norsk jord?

- Jeg tror det er realistisk å få til et stevne i Norge til høsten. Det er mye som skal på plass når det gjelder regelement og sanksjonering av stevnet. Det tar litt tid.

- Du regner med at Brækhus kommer til å gå en kamp eller to i utlandet først?

- I alle fall én kamp på vårparten. Først skal hun bli skadefri, så skal hun trene og se at hun ikke får noen komplikasjoner. Det tar nok sikkert en måned til. I slutten av februar kan vi nok se mer konkret på kampdato, motstander og stevne.

Fire titler
Brækhus holder titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF).

Etter seieren mot Jennifer Retzke står hun ubeseiret med 27 triumfer i sin karriere, siden proffstarten i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere