*Nettavisen* Sport.

Chael Sonnen legger hanskene på hylla

LEGGER OPP: Chael Sonnen (t.h.) legger opp som MMA-fighter. Her møter han Anderson Silva for andre gang i karrieren. Begge kampene mot brasilianeren endte med tap. Foto: Oraito / Splash News

Testet positivt - la opp dagen etter.

12.06.14 10:00

Sent tirsdag kveld sprakk nyheten om at UFC-fighteren Chael Sonnen hadde testet positivt på en dopingprøve tatt i mai.

Lett tungvekteren var kjapt ute med en forsvarstale og sa at Anastrozole og Clomiphene var noe han trengte å ta i en overgangsperiode etter at kommisjonen bestemte seg for å forby Testosteron-tilskudd.

Sonnen gjorde det også klart at dersom han ble nødt til å velge mellom karrieren som fighter og rollen som familiefar, kom det valget til å bli enkelt.

Et døgn senere var Sonnen på lufta igjen og kunngjorde der at han kommer til å legge hanskene på hylla og gi seg som MMA-utøver. Samtidig var han et hakk mer ydmyk enn han var et døgn tidligere.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED


- Jeg vil innrømme feil. Jeg vil gjøre det klart at jeg tar fullt ansvar. Da jeg kom ut i går var jeg sint og gikk ut i forsvarsposisjon. Likevel er reglene slik de er. Jeg forstår det og er en fyr som følger reglene, sa Sonnen på UFC Tonight.

- Jeg er fullt klar over at jeg må snakke med en kommisjon om slike ting. Dette var utenfor-konkurranse-testing. Det har aldri skjedd med meg før. Jeg er bare den tredje utøveren som går gjennom det, så det er en slags læringsfase.

Sonnen legger også til at han hadde håpet på noe forståelse fra kommisjonen, ettersom han er i ferd med å kutte ut testo-tilskudd etter at det ble gjort ulovlig.

Dermed ser vi altså slutten på en av de mest bemerkelsesverdige karrierene i MMA. Sonnen ble først sparket ut av UFC i 2006, men kom tilbake da World Extreme Cagefighting ble kjøpt opp av UFC i 2009.

Der har han slått Dan Miller, Yushin Okami, Nate Marquardt, Brian Stann, Michael Bisping og Shogun Rua.

Han har også godt tittelkamper i mellomvekt mot Anderson Silva ved to anledninger og mot Jon Jones i lett tungvekt. Alle tre tittelkampene endte med tap for Sonnen.

Amerikaneren har først og fremst tatt trash-talking til et nytt nivå og satt standaren når det gjelder promotering av en kamp.

HTML EMBED


Annonsebilag