RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cyborgs UFC-kontrakt kan hindre Brækhus-møte


HÅPER PÅ CYBORG: Cecilia Brækhus håper å møte UFC-stjernen Cris Cybrg i sin neste kamp. Det står imidlertid noen hinder i veien. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
HÅPER PÅ CYBORG: Cecilia Brækhus håper å møte UFC-stjernen Cris Cybrg i sin neste kamp. Det står imidlertid noen hinder i veien. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Det viktigste er at hun også ønsker kampen, sier Cecilia Brækhus.

OSLO SPEKTRUM (Nettavisen): Etter lørdagens seier mot Anne-Sophie Mathis ble det lagt ut agn for at Cecilia Brækhus skulle utfordre svenske Klara Svensson, som satt ringside.

Brækhus tok ikke agnet.

35-åringen utfordret i stedet UFC-stjernen Cristiane Justino Venâncio - bedre kjent som Cris Cyborg, til boksekamp.

Håper på Cyborg

Brasilianeren har en stor følgerbase både i USA og Brasil og vil utvilsomt åpne et nytt marked for Brækhus, dersom de skulle møtes.

- Hun er en verdensstjerne. Det er den kampen jeg ønsker meg, og det pirrer meg. Hun knocker ut alle motstanderne sine, er rå og brutal. Her snakker vi om en megakamp på en helt annen skala enn Klara Svensson kan bli. Klara er jo egentlig obligatorisk å møte først. Hvis vi ikke kan komme unna den, blir det Svensson først, men det som pirrer er Cyborg. Det er min måte å breake det amerikanske markedet, sier Brækhus til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NESTE MOTSTANDER? Cecilia Brækhus ønsker å møte Cris Cyborg i sin neste boksekamp.

- UFC har veldig strenge kontrakter, som sier at de har eksklusiv rett til å promotere sine fighere. Overgang til enn annen kampsport synes også vanskelig. Har dere likevel tro på at dere får til en slik kamp?

- Ja, det er bare forhandlinger, det. Det viktigste er at hun også ønsker kampen. Hvis hun tror hun kan komme fra MMA og prøve det, så ok. La oss prøve.

Vanskelig å løse

Cyborgs kontraktsituasjon med UFC er ikke kjent og ifølge Entimsports går det vage rykter om at hun ikke har igjen flere kamper på sin kontrakt med MMA-organisasjonen.

Det vil i så fall gjøre det langt mer sannsynlig å få til en slik kamp. UFC-kontraktene er nemlig krystallklare når det gjelder mulighetene for å gå over til en annen organisasjon eller annen idrett:

3.5 During the Term, ZUFFA shall have the exclusive right to promote all of Fighter's bouts and Fighter shall not participate in or render his services as a professional fighter or in any other capacity to any other mixed martial art, martial art, boxing, professional wrestling, or any other fighting competition or exhibition, except as otherwise expressly permitted by this Agreement.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Dopingdom

Cyborg vant nylig sitt møte med svenske Lina Länsberg overlegent.

Ifølge de offisielle listene over utbetalinger, tjente Cris Cyborg 132.500 dollar i den kampen (65.000 for å møte, 65.000 for å vinne, samt 2500 i sponsorpenger fra UFCs utstyrsleverandør Reebok). Beløpet tilsvarer nærmere 1,2 millioner kroner.

31-åringen, som var utestengt et år etter å ha testet positivt for anabole steroider i 2011, har ingen offisiell vektklasse i UFC og konkurrerer i catchvekt-kamper uten titler på spill.

Etter seieren mot Länsberg er det imidlertid mange som krever at UFC oppretter en ny vektklasse, med Cyborg som tittelholder.

Mathis: - En pengehistorie

Lørdagens motstander Anne-Sophie Mathis har imidlertid liten tro på en kamp mellom Brækhus og Cyborg.

- Det er en pengehistorie. Cecilia er sikkert nødt til å dra dit hvis det skal skje, men Cecilia er bedre, sier Mathis.

Klara Svensson, som mest sannsynlig blir neste motstander, ser fram mot et møte med Cecilia Brækhus.

- Er du skuffet over at Cecilia ikke snakket om deg i ringen etter kampen i stedet?

- Jeg vet ikke hva det handler om, fordi hun kan ikke unngå å møte meg. Sånn er det bare, men jeg har sett på internett at hun har samarbeidet med Cris Cyborg. Rent markedsmessig er det veldig strategisk smart av henne å ta et av de største navnene i UFC - som har en veldig stor fanskare. På den måten er det nytenkende, og jeg forstår at det finnes en veldig bra verdi i det, men rent sportslig kommer hun ikke unna meg. Det er jeg ikke urolig for, sier Svensson til Nettavisen.

VIL MØTE BRÆKHUS: - Hun kommer ikke utenom meg, sier Klara Svensson til Nettavisen. Foto: Paul Weaver (Nettavisen).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere