Det måtte ende slik

Foto: Ap / Scanpix

Den første kvinnelige kampen i UFC gikk slik «alle» trodde.

25.02.13 15:50

Natt til søndag møttes to kvinner i UFCs oktagon for første gang, da Ronda Rousey og Liz Carmouche målte krefter i Anaheim.

Rousey sto ubeseiret med seks strake seiere, som hun alle hadde avgjort i første runde via armbar.

Armbar som vanlig
Få hadde forutsett at noe annet skulle skje denne gangen heller, men underdogen Carmouche bø virkelig judobronsemedaljøren fra OL på kamp.

Faktisk var Carmouche nær ved å avgjøre kampen til sin fordel da hun tok ryggen til Rousey og gikk inn for en rear naked choke.

Da hun ikke kom under haka til storfavoritten, la hun et voldsomt press på kjeven til Rousey, men hun holdt ut og kom seg etter hvert fri.

Med bare sekunder igjen av den første runden, fikk hun til slutt satt sin armbar, som hun har blitt så kjent for og sikret seieren da Carmouche ble tvunget til å klappe ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP / Scanpix

Bitemerker på armen
På pressekonferansen etter stevnet var det god stemning mellom de to jentene da Carmouche fortalte at hun hadde bitemerker på armen etter å ha prøvd seg på sin submission.

- Hun hadde armen på tvers av ansiktet mitt. Jeg fikk faktisk kjeven ut av ledd da jeg var barn, så det er en rar skade der. Armen hennes gikk på tvers over der og dyttet ut tannbeskytteren min, så beklager, det var ikke meningen i det hele tatt, sa Rousey og ble fort tilgitt av motstanderen for «bittet».

Carmouce klarte å forsvare submissionforsøket til Rousey en god stund, men med 11 sekunder igjen klappet hun ut. Slik opplevde hun situasjonen:

- Hun hadde god teknikk og fortsatte å jobbe for den. Til slutt fikk hun den, sa Carmouche til pressen.

Machida og Henderson skuffet
Enda større forventninger var det til stevnets nest siste kamp, mellom Lyoto Machida og Dan Henderson. Kampen levde imidlertid ikke helt opp til forventningene.

Til slutt var det Lyoto Machida som kunne strekke armen i været etter at to av de tre dommerne ga ham seieren på poeng.

Nå venter sannsynligvis ny tittelkamp for Machida, mot vinneren av kampen mellom mesteren Jon Jones og Chael Sonnen.

I bantamvekt var publikumsfavoritten Urijah Faber tilbake på vinnersporet da han beseiret Ivan Menjivar på en rear naked choke i første runde.

Heftig submission
Kveldens knockoutbonus gikk til Robbie Lawler, for hans TKO-seier mot Josh Koscheck, mens Kenny Robertson stakk av med submissionbonusen for sin meget spesielle hamstring-crank mot Brock Jardine.

Dennis Bermudez og Matt Grice vartet opp med en fantastisk kamp, som gjorde begge fortjent til fight of the night-tittelen.

Alle bonusvinnerne kunne innkassere 50.000 dollar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skjermdump UFC.tv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.