RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Droppet proffplaner for OL-satsing

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
Camilla Johansen (25) gikk fra kickboksing til boksing med tanker om en proffkarriere.

Nå er proffplanene vraket. Brumunddaljenta vil til OL i stedet.

- Jo, som så mange av de andre norske kvinnebokserne kommer jeg fra kickboksing. Der drev jeg som aktiv, men de senere årene mest som trener. Hele tiden har jeg hatt lyst til å satse på egen hånd. Jeg kom i kontakt med boksemiljøet på Raufoss som var bra, og nå er jeg bokser for fullt, sier 25-åringen.

Hun har ikke drevet med rendyrket boksing i mer enn et år, men ambisjonene er store. Hun har absolutt et talent utenom det vanlige. Derfor blir hun satset på i Norges Bokseforbund.

- Jeg må innrømme at jeg først og fremst tenkte på å bli proff, men nå er de planene droppet. Nå satser jeg fullt og helt mot OL i Rio, sier hun til NTB.

100 prosent
Selv om Camilla Johansen tenkte på en proffkarriere i bokseringen, har ikke den profesjonelle norske verdensmesteren Cecilia Brækhus vært noen stor inspirasjonskilde for henne.

- Nei, jeg vil ikke si at Brækhus har hatt noen stor betydning for de valgene jeg har gjort. Amatøren Marielle Hansen som jeg er blitt kjent med via bokseforbundet, har betydd mye mer. Hun har nådd langt, og det Marielle har oppnådd har også gitt meg lysten på å bli god. Jeg er innstilt på å satse 100 prosent, forteller Johansen.

Hun skryter av det gode boksemiljøet på Raufoss. Der får hun muligheten til å utvikle seg som hun vil. I tillegg er hun altså inne i varmen i bokseforbundet.

Til nå har hun bokset 21 kamper. 11 av dem er vunnet, og det mener hun er et godt utgangspunkt til å satse videre.

Medalje
- Nå forbereder og gleder jeg meg til den store kvinneturneringen Nikolajev i Kiev i september. Målet der er selvfølgelig en medalje, og treningen går så bra at jeg mener jeg er på god vei til å kunne klare det.

- Det vil også være et fint springbrett med tanke på videre satsing mot Rio-OL, forteller hun.

Selv om hun bare har holdt på med boksingen i et år, har hun allerede sikret seg NM-tittel og gull i nordisk mesterskap.

- Det er vel ikke så dårlig det, i debutåret som bokser, spør hun.

- Jo, jeg må vel si at jeg har fått en «flying start» på boksekarrieren min, svarer hun selv med et smil.

Sist uke var hun selvsagt med på den store treningssamlingen bokseforbundet hadde på Olympiatoppen i Oslo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere