RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig ser det ut til at de skal møtes

MØTES: Nå ligger det meste til rette for Manny Pacquiao og Floyd Mayweather møtes i ringen. Kanskje noen år for sent, men likevel godt.
MØTES: Nå ligger det meste til rette for Manny Pacquiao og Floyd Mayweather møtes i ringen. Kanskje noen år for sent, men likevel godt. Foto: Chris Cozzonerobyn Beck (Afp)
Manny Pacquiao og Floyd Mayweather nærmer seg enighet.

Manny Pacquiao (36) bekreftet mandag at boksekampen mot ubeseirede Floyd Mayweather er nær. Filippineren har godtatt amerikanerens krav om dopingtest.

Pacquiao er den eneste bokseren som er blitt verdensmester i hele åtte vektklasser. Han forsvarte WBO-tittelen i weltervekt mot Chris Algieri i november, men i Mayweather møter han en maskin som står med seirer i 47 av 47 proffkamper.

Filippineren har vært skeptisk til å gå gjennom en foreslått dopingtest, men mandag kunne han bekrefte at han vil gjøre det som skal til for å være klar til kamp. Pacquiao foreslo til og med en bot på 5 millioner dollar dersom han skulle teste positivt.

- Kampen er nær. Forhandlingene er nesten ferdige. Vi er enige om at denne kampen må skje, og vi jobber med detaljene. Han (Mayweather) har sagt at han ønsker å tvinge kampen gjennom, sa han.

Enorme summer

Uavhengig av vektklasse er Mayweather og Pacquiao er regnet som de beste bokserne i sin generasjon. Pacquiao har i motsetning til amerikaneren tapt fem kamper, og to oppgjør har også endt uavgjort.

Uansett er det ventet at et møte mellom dem kan bli tidenes største og mest lukrative boksekamp. Ifølge britiske medier er bokserne blitt enige om en avtale verdt 250 millioner dollar, nesten 2 milliarder kroner.

37-årige Mayweather nektet søndag i et TV-intervju for at noen avtale er inngått, men han bekreftet at han håper at kampen blir en realitet.

Krever «OL-testing»

Det har vært mange konflikter i planleggingen av kampen, som ifølge ryktene kan gå i Las Vegas i mai. Blant annet har Mayweather krevd en større del enn Pacquiao av kampinntektene, og det er også amerikaneren som har krev den strenge dopingtestingen der utøverne må avlevere blodprøver fra 30 dager før kampen i stedet for noen dager før.

- Vi har akseptert kravet deres. Faktisk har jeg foreslått en bot på 5 millioner dollar om jeg tester positivt for doping, sa Pacquiao.

Et annet problem er at bokserne har avtaler med ulike TV-selskaper, Mayweather med Showtime og Pacquiao med HBO. Sist gang TV-rivalene inngikk en avtale om en boksekamp var da Mike Tyson og Lennox Lewis møttes i 2002. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere