*Nettavisen* Sport.

Evensen tror motstanderen filmet

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Kommende helg er det tid for revansje for Andreas Evensen.

13.02.12 10:54

AKERSGATA (Nettavisen): Kommende helg går Andreas Evensen sin største kamp siden tapet for Ricky Burns i tittelkampen for to år siden. Julio Buitrago fra Nicaragua er motstander i København.

Siden tittelkampen mot Burns har nordmannen vært i ringen to ganger. Den første kampen endte med seier på teknisk knockout mot Yordan Vasilev, mens den andre kampen mot Sergio Prado endte uten resultat (No Contest).

- Primadonnafakter
Det gjør at trønderen nå har en statistikk som viser 14 seiere, to tap og én no contest. Evensen innrømmer at den ene uten resultat er litt irriterende.

- Rent praktisk har det ingen betydning, men på papiret, så vil det irritere meg bitte litt. Det vil være en liten stein i skoen, sier Evensen til Nettavisen.

Grunnen til at kampen mot Prado ble stående uten resultat er at spanjolen falt ut av ringen og skadet hofta si i den tredje runden. Bare tull, mener Evensen.

- Da jeg var oppe i situasjonen, virket mye verre ut enn det var da jeg så reprisen. Da tenkte jeg at, om det ikke var primadonnafakter, så tror jeg i alle fall ikke han var så skadet som han ga uttrykk for. Jeg skulle gjerne møtt han en gang til for å vise hvem som egentlig var best den kvelden, sier en revansjesugen Evensen.

Noen sekunder før Prado falt ut av ringen, satt han på rumpa etter at Evensen hadde slått ham til telling. Nordmannen tror at motstanderen da skjønte at han kom til å tape kampen.

- Jeg nærmet meg for vært minutt som gikk i kampen, og jeg hadde kommet til å stoppe ham i løpet av kampen. Men det var ikke på den måten jeg ville det skulle gå. Ti sekunder før han datt ut av ringen, slo jeg han på rumpa. Derfra tror jeg det skjedde noe med psyken hans, sier Evensen.

Vil imponere
Lørdag får han muligheten til å vise seg fra foran norske TV-seere i kampen som sendes direkte på Viasat 4. 25-åringen håper å ta godt vare på muligheten.

- Jeg går virkelig inn for å imponere arrangørene og de som ser på, for å mulighet til å få en mer fastlagt årsplan. Jeg ønsker å gå fire til fem kamper i året. Man vil ikke gå og vente for lenge mellom kampene. Vi får se hvordan det går.

Evensen innrømmer at han ikke vet mye om motstanderen fra Nicaragua, men lover at han er godt forberedt før møtet med Julio Buitrago i København kommende helg.

- Jeg tror at resultatet av en kamp er et speilbilde av hvordan oppkjøringen har vært. Jeg har hatt en tøff oppkjøring og nå gjenstår bare siste sjarmøretappe, som er å klare vekta og bokse kampen. Jeg har veldig stor selvtillit og tro på meg selv. Jeg er forberedt på å gå ti tøffe kamper med det som måtte stå der neste helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.