Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foss tapte på submission - varsler protest

BLE STOPPET: Her har dommer Marc Goddard sett nok. Dommeren stoppet kampen til store protester fra Håkon Foss (under).
BLE STOPPET: Her har dommer Marc Goddard sett nok. Dommeren stoppet kampen til store protester fra Håkon Foss (under). Foto: Viaplay
Sist oppdatert:
Dommer Marc Goddard stoppet kampen da han trodde Håkon Foss var bevisstløs.

Kampen mellom Oslo-fighteren Håkon Foss og waliseren Aaron Khalid endte på kontroversielt vis under MMA-stevnet Cage Warriors 100 i Cardiff lørdag.

Etter en sterk åpningsrunde fikk Foss mer trøbbel i den andre runden. Han ble tatt ned av sin walisiske motstander og etter å først å ha kjempet seg unna et submission-forsøk, havnet Foss i en d'arce choke.

I slike situasjoner er det vanlig at utøveren som påføres submission-grepet klapper ut og gir seg når han eller hun ikke kan forsvare seg lenger. Det er imidlertid ikke alltid det skjer, og det kan ende med at utøveren mister bevisstheten.

Dersom det skjer, er det dommerens jobb å gripe inn og stoppe kampen umiddelbart.

SKUFFET: Håkon Foss var ikke fornøyd med dommerens innsats lørdag.

- Var til stede hele tiden

Dommer i lørdagens kamp var den erfarne briten Marc Goddard. Han tok tak i armen til Foss for å sjekke bevisstheten hans, men følte ikke han fikk nok respons og grep dermed inn og stoppet kampen da han trodde norsk-svensken var bevisstløs.

Så fort Khalid slapp grepet var imidlertid Foss helt tydelig ved sine fulle fem, og han var svært misfornøyd med Goddards inngripen.

- Jeg var til stede hele tiden. Jeg har fokus på ikke å bevege meg så mye når jeg sitter i sånne submissions. Klart den var tight, men jeg har vært i den posisjonen mange hundre ganger i trening, og jeg ligger egentlig bare og puster, forklarer Foss til Nettavisen etter kampslutt.

Sender inn klage

Foss varsler at han kommer til å sende inn en klage og protestere på avgjørelsen. Han mener Goddard burde sett at han var med i kampen.

- Jeg ser på Marc og blunker og forteller at jeg har det bra. Jeg svarer han, men jeg gir ham ikke noen tommel opp eller noe slikt. Jeg synes ikke at han skal stoppe det der, når han ser i øynene på meg og ser at jeg er våken.

Foss, som er lagkamerat med blant andre UFC-fighterne Jack Hermansson og Emil Meek på Frontline Academy i Oslo, står med ni seirer og seks tap i sin MMA-karriere etter lørdagens kamp.

UENIG: Håkon Foss sier klart ifra til Marc Goddard om at han ikke var ute.

Dommer Marc Goddard har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!