*Nettavisen* Sport.

Fury slaktes for mannssjåvinisme

KRITIKK: Bokseren Tyson Fury får mye kritikk for mannssjåvinistiske uttalelser. Foto: Simon Cooper (Pa Photos)

Mener kvinner «hører hjemme på kjøkkenet».

Bokseren Tyson Fury kritiseres sterkt for å ha kommet med nedsettende kommentarer mot kvinner. I et intervju sier briten blant annet at kvinner «hører hjemme på kjøkkenet».

- Jeg mener en kvinnes plass er på rygg eller på kjøkkenet, sier 27-årige Fury i et videointervju lastet opp på YouTube nylig.

Verdensmesteren i tungvektsboksing fikk også spørsmål om kvinner i boksesporten. Da valgte han å fokusere på «ring girls» – kvinner som viser fram rundetall i ringen underveis i kampene.

- Jeg synes de er veldig flotte når de går gjennom ringen, sier Fury, som også skal ha kommet med sjåvinistiske kommentarer i retning friidrettsutøver Jessica Ennis-Hill.

De kontroversielle uttalelsene møter stor kritikk. En underskriftskampanje krever nå å få Fury fjernet fra listen av nominerte til BBCs «Sports personality of the year»-pris. Initiativtakerne har samlet 45.000 underskrifter. BBC ønsker foreløpig ikke å fjerne Fury.

- Nominasjonen gjør at Fury fremmes som en rollemodell. Dette skjønner åpenbart ikke BBC, sier underskriftskampanjens leder, Scott Cuthbertson.

Fury sikret seg nylig VM-tittelen i tungvektsboksing. Han slo ukrainske Vladimir Klitsjko i Tyskland i slutten av november. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.