*Nettavisen* Sport.

Fury verdensmester etter seier over Klitsjko

- Det er en drøm som går i oppfyllelse.

29.11.15 09:03

Britiske Tyson Fury takket Jesus etter å ha slått ukraineren Vladimir Klitsjko og blitt verdensmester i tungvektsboksing lørdag.

Med poengseieren i Tyskland overtar Fury alle titlene til Klitsjko. Det er første gang siden 2009 at en britisk bokser har verdensmestertittelen i den mest prestisjetunge bokseklassen.

– Jeg vil takke min herre og frelser Jesus Kristus for å ha gitt meg denne seieren, sa en tårevåt Fury etter kampen.

– Jeg har jobbet hardt hver dag for dette øyeblikket. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

Seieren i Düsseldorf er nummer 25 av 25 mulige i Furys proffkarriere. 18 av seirene har kommet på knockout, men slik gikk det altså ikke i Tyskland lørdag kveld. Alle dommerne ga seieren til den britiske 27-åringen, med sifrene 115-112, 115-112 og 116-111.

Den 12 år eldre ukraineren hadde 64 seirer – 53 av dem på knockout – på sine 67 proffkamper før lørdagens møte. Nederlaget mot Fury er hans første tap siden april 2004.

– Jeg hadde forberedt meg godt, men jeg hadde ikke bra nok tempo og hadde ikke ventet at han skulle være så rask, sier Klitsjko om møtet med den 2,06 meter høye briten.

– Mot slutten skjønte at jeg ville trenge en knockout, sier ukraineren, som altså aldri fikk en et slikt avgjørende slag.

Fury vant dermed tittelbeltene i WBA, WBO, og IBF. Amerikanske Deontay Wilder holder beltet i WBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.