*Nettavisen* Sport.

Fury vil være den nye Muhammad Ali

TYPE: Tyson Fury. Foto: Lee Smith (Reuters)

- Jeg har hele tiden sagt at Klitsjkos tid ville være forbi etter denne kampen.

Tyson Fury leverte varene og gjorde som han sa. Briten strippet veteranen Vladimir Klitsjko for alle VM-beltene lørdag kveld.

I en kamp som ble heller tam i de fleste av de 12 rundene, var det ingen som hadde noe å si på at Fury fikk seieren på poeng. Han er fortsatt ubeseiret etter 25 kamper.

Og Fury var ikke snau: - Jeg er den mest karismatiske bokseren siden Muhammad Ali, sa han etter å ha redusert tysk-ukraineren til tidligere mester.

- Jeg har hele tiden sagt at Klitsjkos tid ville være forbi etter denne kampen. Det er helt klart at jeg visste hva jeg gikk til. Det var ikke tomme ord fra min side, sa briten etter den overraskende, men samtidig imponerende seieren.

Klitsjko har regjert tungvektsboksingen i ni år. Han har forsvart titlene sine 19 ganger, men lørdag kveld var det stopp. Han var både for treg og for lite aggressiv til å kunne hamle opp med briten.

Tyson Fury er den åttende tungvektsmesteren fra Storbritannia.

Sjokk

Klitsjko har forberedt seg til kampen i Østerrike. Han nærmer seg 40 år, men har hatt liten konkurranse på tungvektstoppen fram til nå. I oppladningen til kampen pådro han seg en liten skade, slik at kampen måtte utsettes, men det hadde ingenting på si for utfallet.

Det virket rett og slett som en æra i tungvektsboksingen er over. Etter at 39-åringen hadde gått på sitt fjerde nederlag i karrieren og mistet alt, var en omkamp noe av det første han ropte på.

- Det kommer helt sikkert til å bli en returkamp, Foreløpig har jeg ikke fått tenkt så mye på det, men dette er ikke over, selv om Fury overtok mesterbeltene mine, sa Klitsjko.

Han la til at han følte seg godt forberedt for kampen, men hurtigheten i forhold til høyden til briten overrasket ham. Kanskje hadde han ikke gjort leksene sine godt nok.

Ny æra

Tyson Fury har vist at han både er en god skuespiller og sanger i oppkjøringen til VM-kampen. Nå ønsker han å sammenligne seg med «The Greatest», Muhammad Ali.

- Denne seieren innleder en ny æra i boksesporten. Nå er det jeg som er mester. Det skal verden få merke, sa Fury.

Han hadde også noen godord å si om «gamlingen» Klitsjko

- Han har vært en stor og god tungvektsmester, men det er en tid for alt. For Klitsjko har den tiden kommet nå, messet den nye britiske verdensmesteren.

- Jeg må innrømme at Tyson Fury vant fortjent. Han var raskere og bedre enn meg i denne kampen, innrømmet Vladimir Klitsjko i nederlagets stund.

Den tidligere mesteren sa også at han ikke klarte å åpne kampen til sin fordel, rett og slett fordi briten var for rask for ham. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.