Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golovkin hevder å ha sett tydelige tegn på at Canelo har dopet seg

DOPINGDØMT: Saul "Canelo" Alvarez har sonet sin dom etter en positiv dopingtest. Meksikaneren hevder dårlig kjøtt utløste den positive testen, men hans motstander Gennady Golovkin mener han har sett bevis på doping.
DOPINGDØMT: Saul "Canelo" Alvarez har sonet sin dom etter en positiv dopingtest. Meksikaneren hevder dårlig kjøtt utløste den positive testen, men hans motstander Gennady Golovkin mener han har sett bevis på doping. Foto: Damian Dovarganes (AP)
Sist oppdatert:
Saul «Canelo» Alvarez har sonet sin dopingdom, men hevder sin uskyld. Motstander Gennady «GGG» Golovkin ler av unnskyldingene.

Natt til søndag, ganske nøyaktig et år etter deres første møte, er det duket for ny kamp mellom boksestjernene Gennady «GGG» Golovkin og Saul «Canelo» Alvarez i Las Vegas.

Det første møtet endte med en kontroversiell uavgjort, som fikk blant andre tidligere proffbokser Thomas Hansvoll til å reagere.

- Det er en skandale og latterlig dømming. GGG er fortsatt kongen av mellomvekt. Canelo overbeviste ikke, sa Hansvoll til Nettavisen.

Forhandlingene om en omkamp startet umiddelbart, men i mars avla Canelo en positiv dopingprøve for det ulovlige stoffet clenbuterol.

Meksikaneren hevdet sin uskyld og hevdet dårlig kjøtt han hadde spist i hjemlandet var grunnen til det positive utslaget.

- Jeg så merkene på kroppen hans

Før lørdagens storkamp i Las Vegas er forhåndsfavoritt Golovkin helt tydelig på at han ikke tror på Canelos unnskyldninger.

- Jeg tror ikke på at det var snakk om kjøtt. Farmasøyter har fastslått at det var doping og ikke «forurenset» kjøtt. Jeg synes det er tullprat og liker det ikke, sier Golovkin på en pressekonferanse denne uken.

Kasakhstaneren hevder til og med at han har sett bilder av Canelo, der det tydelig vises at han hadde merker etter injisering.

- Du kan ikke nekte på at han hadde injiseringsmerker på kroppen. Jeg vet ikke hvorfor, men det var jo helt tydelig injiseringsmerker, mener Golovkin.

KLARE FOR NY KAMP: Canelo Alvarez og Gennady Golovkin.

Da en journalist spør 36-åringen hvor på kroppen han så merkene, peker treneren hans, Abel Sanchez, på magen, mens Golovkin svarer:

- Overalt. På bicepsen, magen, stort sett overalt. Over hele kroppen hans kunne man se merkene. Men akkurat nå er dette det siste jeg bryr meg om. Jeg tenker på kampen, og det er det viktigste.

Canelo slår tilbake

Canelo Alvarez ble senere konfrontert med Golovkins uttalelser.

- Det der er rop og spark fra noen som drukner. Det er unnskyldningene de kommer med fordi de vet hva som skjer på lørdag - som er et tap for dem, sier Alvarez.

Ifølge LA Times ble tilgang til den første kampen kjøpt av 1,3 millioner TV-seere i USA. Forbes hevder å vite at Golovkin vil tjene rundt 30 millioner dollar på omkampen, mens Canelo får en enda større del av kaka.

Natt til søndag kjemper duoen om mellomvektbeltene i WBC, IBO og WBA i T-Mobile Arena i Las Vegas.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!