RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hansvoll reagerer på Brækhus' knockout


SUVEREN: Cecilia Brækhus vant lørdagens kamp mot Anne-Sophie Mathis suverent.
SUVEREN: Cecilia Brækhus vant lørdagens kamp mot Anne-Sophie Mathis suverent. Foto: Paul Weaver
Sist oppdatert:
- Alt ble gjort etter reglene, kontrer Cecilia Brækhus.

Cecilia Brækhus lagde boksefest i Oslo Spektrum denne helgen, da det første profesjonelle boksestevnet på 35 år ble arrangert på norsk jord.

Den norske boksedronningen beseiret oppskriftsmessig Anne-Sophie Mathis på knockout allerede i andre runde.

Måten kampen ble avsluttet på har imidlertid skapt en del reaksjoner. 49 sekunder ut i andre runde, gikk dommeren inn for å separere bokserne.

Mathis slapp ned sin guard, mens Brækhus gikk til angrep på den franske bokseren og traff godt med en høyre - det var starten på slutten.

KOMMENTERTE KAMPEN: Thomas Hansvoll fulgte kampen ringside.

- Litt ufint

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll satt ringside og kommenterte kampen. Han mener Brækhus' manøver var i grenseland rent etisk.

- Det er helt på kanten, det der. Mathis oppfatter det som at det er en break. Da går hun tilbake og er egentlig ikke klar, mens Brækhus bare kliner til. Det er litt synd at det er begynnelsen på slutten. Selv om jeg tror det hadde skjedd uansett, før eller siden, sier Hansvoll til Nettavisen.

Viasat-kommentatoren er imidlertid klar på at det kan skje i kampens hete og at det på ingen måte er et regelbrudd fra Brækhus.

- Reglene sier at du skal beskytte deg til enhver tid. Du skal aldri slippe guarden, og i det kaoset der er det veldig vanskelig å oppfatte dommeren. Sånn helt etter regelboka, har det ikke skjedd noe ulovlig, men det ser litt ufint ut når en ikke er klar. Det ser litt unødvendig ut, og det kan virke litt «unfair», sier Hansvoll.

Les også: Denne kontrakten kan stoppe Brækhus vs. Cyborg

- Burde dommeren vært tydeligere?

- Dommeren skulle kanskje vært enda tydeligere. Jeg synes han var litt nølende. Det er fordi Mathis oppfatter det som de skal breake, mens Brækhus oppfatter at kampen er i gang. Sånn sett har ikke dommeren gitt en veldig klar beskjed. Begge boksere er ikke helt med på hva som skjer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HÅPER PÅ CYBOG:Cecilia Brækhus håper å møte UFC-stjernen Cris Cybrg i sin neste kamp. Det står imidlertid noen hinder i veien. Foto: Paul Weaver (Nettavisen).

- Følte med Mathis

Hansvoll mener det er mer en etisk diskusjon enn noe annet.

- Det er ikke grunnlag for å bli disket eller noe sånt, vi er ikke der, uansett. Det går mer på det etiske. Hvis man skal gå inn på den diskusjonen, så liker ikke jeg å se det. Jeg liker ikke når en står med henda nede, og den andre kliner til. Jeg synes ikke det gjør seg i en boksekamp, egentlig.

Les også: Klitsjko til Nettavisen: - Gikk rett bort til dommeren etter kampen

Den tidligere proffbokseren mener hendelsen forsvant litt i gledesrusen som var i og rundt det første norske boksestevnet på mange år.

- Der følte jeg faktisk litt med Mathis. Jeg satt jo en meter unna og så det veldig klart. Jeg så også at hun ble veldig rystet med en gang av det ene slaget der. Da var det over, det er nok med så reine slag når du ikke er klar. Da er du ferdig. Det forsvant litt i den gleden og rusen av at det var i Norge og alt det der.

- En Mayweather mot Ortiz light?

- Det er litt i samme gate. Det er kontroversielt. På den måten, synes jeg det var en litt trist avslutning. Det trengs ikke å gjøres på den måten. Det blir litt feil når en står der og ikke er klar, mens den andre kliner til.

Se Floyd Mayweather knocke ut en intetanende Victor Ortiz i 2011 (Ortiz hadde levert en stygg skalle i forkant):

- Ingen sutrekopp

Hansvoll er klar på at kontroversielle episoder kan oppstå i situasjoner hvor dommeren skiller bokserne.

- Break er ikke noe annet enn et steg tilbake og så er det i gang igjen. Det er noen ganger litt i grenseland fordi en break er ikke en stopp der dommeren sier «boks» igjen. Det er bare et steg tilbake, så er kampen i gang igjen. Bokserne lager den pausen selv på en måte. Man skal være klar igjen med en gang. Vi får ingen stor syndebukk ut av det, men det var ikke noe hyggelig å se akkurat det der, sier Hansvoll om Brækhus-knockouten.

- Mathis er jo ikke akkurat en som klager heller. Sånn er hun nok av natur. Selv om hun ble bortdømt i returkampen mot Holly Holm, klager hun ikke noe særlig. Hun er ingen sutrekopp, sier Hansvoll.

Les også: Erna Solberg forsvarer boksejubel

Brækhus: - Alt etter reglene

Cecilia Brækus er imidlertid klar på at hun har sitt på det rene.

- Alt ble gjort etter reglene, skriver Brækhus i en melding til Nettavisen mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere