Her går det fryktelig galt

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Vi advarer mot sterke bilder.

09.07.14 15:27

Omkampen mellom Chris Weidman og Anderson Silva i UFCs mellomvektsklasse var kampen alle hadde ventet på. Ville Silva komme inn mer motivert etter å ha blitt knocket ut av Weidman i sommer, eller ville amerikaneren forsvare beltet han tok fra brasilianeren?

Etter en dominant første runde av Weidman, skjedde det som fikk UFC-fans verden over til å se bort fra sine TV-skjermer ett minutt og 16 sekunder ut i den andre runden.

Silva slengte i vei et spark mot innsiden av Weidmans venstre bein, men amerikaneren løftet beinet og blokkerte 38-åringens spark. Silva gikk umiddelbart i bakken, vred seg i smerte, og kampen ble stoppet.

Reprisen, som ikke ble sendt mer enn én gang under TV-sendingen, viste at MMA-legenden pådro seg et stygt brudd i sitt venstre bein og ble liggende på bakken og skrike i smerte.

- Hjerteskjærende
Det er slett ikke sjelden at spark mot beina blir blokkert, men det er ekstremt sjelden at det ender på denne måten. Corey Hill pådro seg en lignende skade mot Dale Hartt under et UFC-stevne i desember 2008.

Den mangeårige mesteren Silva ble båret ut på båre, og Weidman beholdt sin tittel, selv om dette ikke på noen måte var måten noen hadde håpet det skulle skje på.

Den anerkjente MMA-journalisten Ariel Helwani fra MMAfighting.com skriver følgende på Twitter om det som utspant seg backstage.

- Anderson skriker så mye lungene hans klarer her. Jeg har aldri hørt noe lignende - en forferdelig lyd. Jeg kommer til å huske det Anderson-skriket for alltid. Man prøver å ikke bli emosjonell her, men det var virkelig hjerteskjærende. En fæl slutt.

Karrieren til den 38 år gamle legenden står nå i fare for å være over for godt. Etter 17 ubeseirede kamper har han gått på to tap mot Chris Weidman, og det siste på det mest grusomme vis man kan tenke seg.

Se pressekonferansen etter UFC 168 her:

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Ble operert umiddelbart
UFC-president Dana White er usikker på om Silva blir å se i UFCs oktagon igjen.

- Jeg er en stor fan, og jeg har vært det siden han kom hit. På én million år, regner du ikke med å se noe slikt. Dette blir tøft å komme seg gjennom i hans alder. Han dro rett til sykehuset for å opereres umiddelbart. Jeg vil ikke regne ham ut eller inn. Det viktige er at han får gjort operasjonen og tar det derfra, sa White.

Det er nå ventet at Chris Weidman kommer til å forsvare sitt belte mot brasilianeren Vitor Belfort.

I stevnets nest siste kamp gikk Ronda Rousey seirende ut av kampen mot erkerivalen Miesha Tate. Den tidligere bronsemedaljøren fra OL vant nok en gang med en armbar, men måtte denne gangen vente så lenge som til tredje runde før hun fikk den. Begge fikk 75.000 dollar i bonus for stevnets beste kamp, mens Rousey også stakk av med bonusen for kveldens beste submisson.

Enda tidligere på kvelden vant Travis Browne på knockout mot Josh Barnett allerede etter ett minutt av den første runden. Barnett gikk for en nedtaking, men ble stoppet og straffet med brutale albuer, som til slutt slo ham ut. Browne vant dermed 75.000 dollar for kveldens beste knockout.

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.