Her holder 30.000 svensker pusten

KNOCKOUT: Alexander Gustafsson forsvarer seg febrilsk, mens Anthony Johnson jobber for å avslutte kampen. Amerikaneren lyktes og vant på teknisk knockout i første runde. Da ble det stille i en ellers svært livlig Tele2 Arena.

KNOCKOUT: Alexander Gustafsson forsvarer seg febrilsk, mens Anthony Johnson jobber for å avslutte kampen. Amerikaneren lyktes og vant på teknisk knockout i første runde. Da ble det stille i en ellers svært livlig Tele2 Arena. Foto: Tt News Agency

Alexander Gustafsson fikk et tøft møte med Anthony Johnson.

STOCKHOLM (Nettavisen): Foran 30.000 tilskuere i en elektrisk Tele2 Arena i Stockholm skulle hjemmefavoritten Alexander Gustafsson befeste sin posisjon som nærmeste utfordrer for Jon Jones i UFCs lett tungvektsklasse.

Slik gikk det imidlertid ikke.

Motstander Anthony "Rumble" Johnson sjokkerte nemlig det svenske MMA-publikummet og knocket ut Gustafsson to minutter og 15 sekunder ut i den første runden.

En hard høyre sendte svensken i bakken, før Johnson lot slagene regne mot hodet 27-åringen. Et stor gisp gikk gjennom arenaen, mens dommer Marc Goddard ga Gustafsson rikelig med muligheter til å forbedre posisjonen sin og forsvare seg bedre. Til slutt innså engelskmannen at det ville være uansvarlig å la kampen fortsette.

Jones neste
Dermed kunne skuffede svenske MMA-fans konstatere at slaget var tapt og at det er Anthony Johnson som får neste sjanse til å møte tittelholder Jon Jones.

- Jon Jones, jeg håper du blir bra igjen. La oss få til denne tittelkampen og få publikum oppildnet for dette, sa Johnson etter kampen og siktet til at Jones nylig testet positivt for kokain utenfor konkurranse.

En gråtkvalt Gustafsson viste seg fra en meget raus side i nederlaget. Etter å ha felt noen modige tårer, gikk svensken bort til Johnson, løftet armen hans i været og oppfordret Stockholm-publikummet til å gi ham en varm applaus.

GRÅT: Alexander Gustafsson var tydelig vanvittig skuffet etter tapet. Her får han en trøstene skulder av trener Andreas Michael.


Svensken hadde minutter tidliere fått arenaen til å nå kokepunktet med sin inngang til Zlatan Ibrahimovics versjon av den svenske najsonalsangen.

- Jeg vil takke alle som har kommet hit for å støtte meg og alle andre. Det betyr mye. Vi elsker dere alle, sa Gustafsson.

- Magisk
Til tross for en enorm skuffelse etter tapet, hadde svensken klart å ta inn over seg hvilken vanvittig stemning det var inne i arenaen før og under kampen.

- Det var helt magisk. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Det er et høydepunkt i karrieren min. Det var en drøm å gå inn der.

Gustafsson var ikke den eneste svensken som gikk på en smell natt til søndag. Også Nico Musoke og Akira Corassani tapte sine kamper. Sistnevnte på en brutal knockout. Etter kampen kunngjorde Akira at han nå legger hanskene på hylla.

I stevnets nest siste kamp vant Gegard Mousasi på teknisk knockout mot Dan Henderson. Mousasi fikk i likhet med Anthony Johnson, Makwan Amirkhani, og Kenny Robertson prestasjonsbonus på 50.000 dollar.

Se video av pressekonferansen etter stevnet:

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag