RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ser Brækhus skrekkvideoen

Foto: Scanpix/Berit Roald
Sist oppdatert:
- Det er ikke bra i det hele tatt, sier den norske boksedronningen.

AKERSGATA (Nettavisen): Fredag ettermiddag møttes Cecilia Brækhus og hennes neste motstander, Anne Sophie Mathis, ansikt til ansikt for første gang på en pressekonferanse i Oslo.

17. mars møtes de to igjen da Cecilia Brækhus igjen setter alle sine tre tittelbelter på spill når hun møter den franske knockoutmaskinen i Frederikshavn i Danmark.

- Ikke bra for boksesporten
I Mathis' forrige kamp knocket hun ut høyt rankede Holly Holm i sjuende runde på brutalt vis. Den amerikanske 30-åringen sto til slutt og hang over ringen, men dommeren fjernet armene hennes og lot kampen fortsette. Sekunder senere lå hun utslått halvveis utenfor ringen .

Vi tok en titt på klippet sammen med Cecilia Brækhus og spurte henne hva hun synes om knockouten og dommerens innsats i den kampen.

- Det er ikke bra i det hele tatt. Det er grunnen til at jeg ikke vil reise til Albuquerque i New Mexico og bokse. Det har skjedd veldig mye rart der. Både dommeren og hjørnet burde gått inn og stoppet denne kampen. Det der er ikke god reklame for boksesporten, sier Brækhus til Nettavisen.

- Min tøffeste kamp
Mathis står med imponerende 26 seiere på 27 kamper. 22 av disse har kommet på knockout og hennes eneste tap kom i 1995. Brækhus vet at hun står overfor den største utfordring i sin karriere.

- Det er helt klart min tøffeste kamp. Hun viser rå styrke, men vi kommer til å sette opp en god strategi for å stoppe henne. Det blir veldig tøft, men jeg er interessert i å møte de beste, sier hun.

Kampen vil avgjøre hvem som vil bli regnet som verdens beste bokser kilo for kilo. Det er en tittel den norske boksedronningen veldig gjerne kan tenke seg.

- Bare hør på det da. Jeg trenger vel ikke si noe mer. Det går ikke an å forklare hvor stort det ville vært, sier hun.

Legger press på hverandre
På pressekonferansen prøvde de to imidlertid å legge presset over på hverandre før storkampen 17. mars.

- Jeg regner Danmark nesten som hennes hjemmebane. Jeg ser på sjansene som 70-30 i favør Brækhus, og jeg må avgjøre kampen før tiden går ut for å vinne, sier Mathis og antyder hjemmedømming i Frederikshavn.

Brækhus mener at Mathis, som troner øverst på listen over verdens beste boksere kilo for kilo, må regne med favorittstempelet.

- Etter hun vant mot Holm, regnes hun som den beste. Jeg ser på meg selv som utfordreren, sier Brækhus.

Frederikshavn er så nær hjemme 30-åringen kan bokse, ettersom proffboksing ikke er tillatt her til lands. Nå håper hun at mange nordmenn tar turen til Danmark for å se storkampen.

- Det er fint å kunne gi en slik kamp tilbake til de som har fulgt meg gjennom karrieren. Samarbeidet mellom Sauerland og Viasat er også veldig spennende. Nå kommer det mange lovende boksere opp og hvis jeg, på tampen av karrieren, kan si at jeg var med å starte dette, er jeg strålende fornøyd, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere