*Nettavisen* Sport.

Her stjeler idrettsstjernen for millioner

Foto: Svensk politi / Expressen

Nå er det tatt ut tiltale mot 33-åringen.

29.07.13 14:08

Reza Madadi har vokst til å bli en av Sveriges mest populære idrettsutøvere på grunn av sin suksess i MMA-organisasjonen Ultimate Fighting Championship.

Senest i april fikk han Globen til å koke da han beseiret amerikaneren Michael Johnson foran 15.000 elleville hjemmefans.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kittil Aarnes

Bare en måned senere ble Madadi arrestert, mistenkt for å ha vært involvert i et smash-and-grab-innbrudd hos Bottega Veneta-butikken på stureplan.

Madadi og en annen person skal ha stålet luksusvesker til en verdi av over 1,5 millioner norske kroner.

Siden har de to sittet varetektsfengslet, før det mandag kom tiltale mot svensk-iraneren. Madadi nekter straffskyld og svarer følgende når politiet spør han hvorfor han gjorde det i avhør:

- Jeg trenger ikke kicket eller pengene. Det eneste jeg kan forklare det her med, er at jeg er verdens største idiot, og det anser jeg ikke meg selv å være. Jeg var på feil sted til feil tid, sier han ifølge Expressen.

Se Reza Madadi mot Michael Johnson her

Til tross for at bevisene mot Madadi er sterke, blant annet fordi han kan identifiseres gjennom overvåkningsbilder og hadde glasskår i klærne da han ble pågrepet, nekter han for at han vet hvor tyvegodset er.

- Med hånden på hjertet, jeg vet ikke hvor det er. Hadde jeg visst det, hadde jeg sagt det, med 100 prosent sikkerhet, stol på det, skal Madadi ha sagt.

Rettssaken mot Madadi begynner 6 august i Stockholm tingrett, og 33-åringen risikerer seks års fengsel, melder MMANytt.se.

På starten av 2000-tallet ble han dømt for mishandling etter at han havnet i bråk om en parkeringsplass. I 2012 ble han arrestert og mistenkt for ran, men ble sluppet fri og fikk i stedet erstatning.

Madadi var også mistenkt i et ran i Vestbärga i 2009, men ble sluppet fri. Etter arrestasjonen i mai, er Madadi utestengt av det svenske MMA-forbundet og UFC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.