*Nettavisen* Sport.

Her tar det fullstendig av i Rio

Foto: Reuters/Scanpix

Se video av den elleville feiringen av José Aldo.

16.01.12 23:50

Denne helgen returnerte UFC til Brasil og nok en gang leverte både fighterne og publikum varene i det MMA-gale landet.

De brasilianske utøverne innfridde forventningene, og amerikaneren Mike Pyle var den eneste med en annen nasjonalitet som noterte seg for seier da han slo Ricardo Funch.

Aldo med knockout
For første gang i karrieren fikk fjærvektmester José Aldo muligheten til å forsvare UFC-tittelen sin i hjemlandet Brasil, da han tok imot amerikaneren Chad Mendes i Rio.

Mendes er en høyt respektert bryter, men lyktes aldri med å få kampen inn i sitt spor.

De to ble stående og utveksle i midten av oktagonet, og Aldo landet flere av sine kraftige spark mot beina til amerikaneren.

Mot slutten av første runde fikk Mendes presset Aldo opp mot buret. Sekunder før sluttsignalet for runden gikk, kom brasilianeren seg løs og traff Mendes med et venstre kne i ansiktet.

26-åringen gikk i bakken, og hjemmefavoritten avsluttet kampen med ground and pound, før han i ekstase stormet ut av oktagonet og inn blant det elleville publikummet på tribunene.

Sjekk vår nye kampsportseksjon!

HTML EMBED

Feiret med publikum
Aldo, som er 170 centimeter på strømpelesten ble en stund borte blant alle de fantastiske tilhengerne, men dukket etter hvert opp på gullstol i alt kaoset.

Det kokte fullstendig i HSBC Arena.

- Jeg vil takke publikum og alle vennene mine som kom hit i kveld. Dette er måten jeg ønsket å komme ut i kveld, og jeg kan bare takke alle sammen. Jeg er så glad for å gå kamp på hjemmebane. Dette er hvorfor jeg holder på med dette, sa Aldo da han ble intervjuet av Joe Rogan etter kampen.

Aldo viste strålende takedown-forsvar og var veldig fornøyd med å ha fått en knockout etter å ha gått distansen i sine to første UFC-kamper.

- Jeg visste at han ville gå etter beina mine, og jeg visste hvordan jeg skulle sette det kneet. Heldigvis klarte jeg å lande det på rett sted.

- For en kveld!
UFC-president Dana White var også en svært fornøyd mann etter en spektakulær kveld i Rio.

«For en kveld! Sinnssyke kamper i kveld også! Jeg elsker dette!» skrev en storfornøyd Dana White på Twitter rett etter at kampen ble stoppet.

For det var ikke bare José Aldo som leverte varene natt til søndag norsk tid.

Det var nemlig knyttet stor spenning til mellomvektskampen mellom Vitor Belfort og Anthony Johnson. Fredag veide sistnevnte inn 5,5 kilo over vekten han skal være på, og risikerer nå å bli avskjediget fra organisasjonen.

Grunnen til at amerikaneren bommet såpass grundig skal være at han ikke følte seg bra under vektkuttingen og skal ha blitt pålagt å innta væske av en lege.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Belfort leverte varene
Til tross for vektforskjellen, var det Vitor Belfort, som i sin første MMA-kamp på hjemmebane siden 1998, som viste seg som den beste fighteren.

Johnson lyktes med to takedowns og fikk topposisjon, men havnet i brasilianerens guard. Dommer Dan Miragliotta var kjapp med å få fighterne på beina igjen da Johnson ikke klarte å utnytte sin topposisjon.

Med ett minutt igjen av første runde tok Belfort ryggen til Johnson og klarte til slutt å sette en rear naked choke, som fikk den overvektige motstanderen til å klappe ut.

Brasilianeren var godt fornøyd med seieren, men mener at han og Johnson hadde fortjent Fight of the Night-bonusen på 65.000 dollar.

- Har akkurat sett kampene, og jeg synes at jeg og Anthony Johnson burde fått Fight of the Night. Vi hadde en herlig krig. Takk, Anthony, skriver Belfort på Twitter.

Årets knockout?
Den bonusen var det nemlig lettvekterne Edson Barboza og Terry Etim som stakk av med.

Barboza doblet også inntekten da han landet en sinnssyk knockout i den tredje runden og tok dermed Knockout of the night i tillegg.

Brasilianeren sendte av gårde et rundspark, som traff Etim rett på haka. Engelskmannen stivnet og gikk rett i bakken. Velfortjent knockoutbonus til Edson Barboza.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Submission of the Night gikk til Rousimar Palhares, som for sjette gang i MMA-karrieren lyktes med en heel hook.

Denne gangen var det Mike Massenzio som fikk unngjelde brasilianerens briljante teknikk på bakken. Palhares tredje strake seier i mellomvektdivisjonen.

Einemo neste
Langt mer uheldig var Erick Silva. 27-åringen trodde han hadde vunnet kampen allerede etter 27 sekunder mot Carlo Prater, men dommer Mario Yamasaki mente at Silva hadde slått landsmannen i bakhodet flere ganger da han avsluttet kampen. Reprisen viste imidlertid at det kun var snakk om ett til to slag som traff rent i bakhodet og det var neppe hensikten.

Prater blir stående som vinner, men den moralske vinneren vil uansett være Erick Silva.

Om snaue to uker kan du følge John Olav Einemo når han skal i aksjon mot Mike Russow i Chicago.

Her kan du sjekke alle resultatene fra helgens kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.