*Nettavisen* Sport.

Her tvinges han til å gi seg

Foto: Facebook UFC

Spektakulære avslutninger under UFC-stevne i Brasil.

10.06.13 10:09

Det var duket for returoppgjør mellom to brasilianske MMA-legender da Antonio Rodrigo Nogueira møtte Fabricio Werdum i Fortaleza, Brazil denne helgen.

Da de to jiu-jitsu-spesialistene møttes i Japan i 2006, var det Nogueira som trakk det lengste strået, men før lørdagens kamp var Werdum favoritt til å få sin revansje.

Med god grunn, skulle det vise seg.

Werdum fikk Nogueria på rygg tidlig i første runde, men «Big Nog» klarte å komme seg på beina igjen og landet noen gode slagkombinasjoner.

I andre runde gikk det imidlertid galt for Nogueira. I et forsøk på å hoppe i guard og gå for en guillotine choke, måtte han til slutt gi opp ryggen sin. Werdum jobbet seg etter hvert fram til en mulighet til å ta motstanderens arm og avsluttet kampen med en armbar midtveis i andre runde.

Setter Fedor høyest
Nå håper Werdum at han får muligheten til å kjempe for tungvektstittelen i UFC mot vinneren av Junior Dos Santos og Cain Velasquez.

- Jeg har foreslått for UFC å gjøre en Ultimate Fighter-sesong i Mexico og at jeg og Velasquez kan trene vært vårt lag. Jeg vet imidlertid ikke om han kommer til å slå Dos Santos, sa Werdum på lørdagens pressekonferanse.

Etter helgens seier, er Werdum nå den eneste fighteren som har beseiret både Fedor Emelianenko og Antonio Rodrigo Nogueira. Han er imidlertid ikke i tvil om hvilken seier han setter høyest.

- Det er helt klart Fedor-kampen. Det finnes ikke en perfekt kamp. Klart jeg er fornøyd med å avslutte Big Nog, men jeg er ikke 100 prosent ennå.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Bonusdryss på Thiago Silva
Til tross for en flott submission-seier, fikk ikke Werdum kveldens submission-bonus. Den gikk nemlig til Erick Silva for hans triangle armbar mot Jason High.

Thiago Silva mottok lørdagens knockoutbonus for sin brutale avslutning på kampen mot Rafael Cavalcante i lett tungvektsklassen.

På stevnets nest siste kamp gikk Leonardo Santos seirende ut av møtet med unggutten William Macario.

Også Daniel Sarafian og Rony Jason vant sine kamper på submission, mot henholdsvis Eddie Mendez og Mike Wilkinson.

Kampen mellom Thiago Silva og Rafael Cavalcante ble kåret til kveldens beste.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.