Hermansson suveren i UFC-debuten

SOLID: Jack Hermansson slapp jubelen løs da poengene ble lest opp og dommeren løftet hans hånd i været.

SOLID: Jack Hermansson slapp jubelen løs da poengene ble lest opp og dommeren løftet hans hånd i været.

Vil møte erfaren brasilianer i neste kamp.

04.09.16 02:36

HAMBURG (Nettavisen): Jack Hermansson fra Frontline Academy i Oslo gikk seirende ut av sin UFC-debut da engelske Scott Askham ble slått på poeng i Hamburg.

Alle dommerne ga Hermansson seieren og dermed gikk jubelen i taket blant svensker og nordmenn i arenaen.

Ser fram til neste

Hermansson traff Askham med flere uppercuts i løpet av kampen, men fikk aldri følelsen han var ute etter.

- Det er et av mine favorittslag, det er ikke akkurat noen hemmelighet. Jeg kjenner når den kobler dypt ned i foten. Jeg fikk ikke den følelsen i dag, sier Hermansson til Nettavisen.

Både i andre og tredje runde gikk engelskmannen for beinlåser, og den norske og svenske fansen, som ellers lagde bra liv i Hamburg, holdt pusten noen få sekunder.

Hermansson var imidlertid aldri urolig i disse situasjonene mot jiu-jitsu-brunbeltet Askham.

- Jeg ble ikke urolig for å bli låst ut, men jeg ble frustrert for at han lyktes med å få til noe. Jeg hadde håpet å havne på toppen og få inn noen slag, men så lyktes han med å gå for submission. Jeg hadde ikke lyst til å forsvare meg, men jeg måtte.

(artikkelen fortsetter under bildet)

BEINLÅS: Scott Askham forsøkte å få Jack Hermansson til å klappe ut med beinlåser to ganger i løpet av kampen. Hermansson følte seg imidlertid aldri i fare. Han syntes kun det var irriterende at engelskmannen kom i posisjon til å angripe beinet.

Les også: Hermansson tror på tidlig seier

Han innrømmer at han er litt skuffet, til tross for at han leverte en meget solid kamp lørdag.

- Jeg har alltid et mål om å avslutte kampene. Det er noe jeg selv verdsetter når jeg ser på kamper, så jeg strever alltid etter det. Jeg begynte å svinge for å få til noe på slutten. Det gikk ikke i dag, men jeg kommer alltid til å fortsette å gå for det.

- Hvem vil du møte nå?

- Det finnes utrolig mange jeg har lyst til å møte, men den første jeg kommer på er Thales Leites. Det hadde vært utrolig heftig å møte en så erfaren mann, sier Hermansson til Nettavisen.

DOMMERKORTET: Alle dommerne var enige om at Jack Hermansson gjorde nok til å vinne lørdagens kamp.

Kjørte tempoet

I en jevn første runde leverte Hermansson flere gode uppercuts i klinsjen og gikk ofte etter britens ledende bein med flere solide spark.

I andre runde kjørte Oslo-fighteren opp temoet og fikk virkelig publikum med seg i Barclaycard Arena da han fikk inn flere treffere på Yorkshire-fighteren. I slutten av runden gikk Askham for en beinlås, men tiden rant ut før han fikk noe ut av det.

Også tredje runde tilhørte Hermansson, som tilsyntelatende aldri ville gå tom for krefter. Flere gode sekvenser både på bakken og stående sendte stemingen i taket i arenaen.

Gustafsson-seier

Senere samme kveld sikret den svenske stjernen Alexander Gustafsson seg en viktig poengseier mot Jan Blachowicz.

Svensken slet uventet mye stående og valgte derfor å ta kampen til bakken, hvor han dominerte hver runde fra topp-posisjon.

I stevenets hovedkamp vant Josh Barnett en fartsfylt kamp mot Andrei Arlovski og sikret seg dermed 100.000 dollar i bonuspenger.

Også Ryan Bader kunne innkassere 50.000 dollar da han knocket ut svensk-albanske Ilir Latifi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.